مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,161
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر و چربی در گاوهای هلشتاین با استفاده از رکوردهای روزآزمون

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 16

چکیده

 رکوردهای روزآزمون تولید شیر و چربی گاوهای هلشتاین زایش اول براساس مدل رگرسیون تصادفی (RR/CF) تک صفتی و روش حداکثر درستنمایی محدود شده و مورد آنالیز قرار گرفت. رگرسیون های ثابت و تصادفی (ژنتیکی افزایشی و محیطی دایمی) طبق چند جمله ای های لژاندر از روز شیردهی در مدل منظور گردید. جهت برآورد مولفه واریانس باقیمانده در طول دوره شیردهی از تابع واریانس درجه 3 استفاده شد. طبق نتایج حاصل, استفاده از مدلی با درجات برازش 3 و 4 به ترتیب برای توابع کوواریانس ژنتیکی افزایشی و محیطی دائمی جهت آنالیز رکوردهای روز آزمون تولید شیر و نیز مدلی با درجه برازش 3 برای هر دو تابع مذکور جهت آنالیز رکوردهای روز آزمون مقدار چربی مناسب به نظر می رسد. حداکثر میزان واریانس باقیمانده برای صفات تولید شیر و چربی در اوایل دوره شیردهی برآورد گردید. حداقل میزان واریانس ژنتیکی افزایشی در مورد صفات تولید شیر و چربی مربوط به اوایل دوره شیردهی و حداکثر مقدار مولفه مذکور در ماه هشتم از دوره برآورد گردید. حداقل میزان وراثت پذیری صفات مورد بررسی مربوط به اوایل دوره شیردهی بود. میزان پارامتر مذکور به سمت اواسط دوره شیردهی افزایش و در حدود ماه هشتم دوره شیردهی در حداکثر میزان خود بوده (0.28 برای تولید شیر و 0.22 برای تولید چربی), سپس به سمت انتهای دوره شیردهی کاهش می یابد. همبستگی های ژنتیکی افزایشی و محیطی دایمی برآورد شده برای هر یک از صفات تولید شیر و مقدار چربی بین روزهای آزمون نزدیک بیش از روزهای آزمون دور از هم بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقدس زاده اهرابی، سیما، اسکندری نسب، مرادپاشا، علیخانی، صادق، و عباسی، مختارعلی. (1384). برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر و چربی در گاوهای هلشتاین با استفاده از رکوردهای روزآزمون. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 12(وِیژه نامه علوم دامی)، 7-16. SID. https://sid.ir/paper/9440/fa

    Vancouver: کپی

    مقدس زاده اهرابی سیما، اسکندری نسب مرادپاشا، علیخانی صادق، عباسی مختارعلی. برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر و چربی در گاوهای هلشتاین با استفاده از رکوردهای روزآزمون. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1384؛12(وِیژه نامه علوم دامی):7-16. Available from: https://sid.ir/paper/9440/fa

    IEEE: کپی

    سیما مقدس زاده اهرابی، مرادپاشا اسکندری نسب، صادق علیخانی، و مختارعلی عباسی، “برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر و چربی در گاوهای هلشتاین با استفاده از رکوردهای روزآزمون،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 12، no. وِیژه نامه علوم دامی، pp. 7–16، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9440/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا