مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

853
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه مرفولوژیکی سطح دانه گرده ارقام و گونه های مختلف گلابی به کمک میکروسکوپ الکترونی و آنالیز تصویری

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 52

چکیده

 اجزاء سطح خارجی دانه گرده نظیر طول محور قطبی و استوایی دانه گرده, طول شکاف جوانه زنی, درصد سطح منافذ نسبت به سطح کل و ضخامت نوارهای سطحی (ریج), به عنوان معیارهای شناسایی 26 رقم و گونه گلابی به کمک میکروسکوپ الکترونی مورد ارزیابی واقع شده اند. برای محاسبه درصد پوشش سطحی منافذ از برنامه تجزیه تصویری استفاده گردید. مقایسه آماری نتایج در قالب یک طرح بلوک های کامل تصادفی با 10 تکرار انجام گردید, نتایج نشان داد که طول محور قطبی دانه گرده, درصد پوشش سطحی منافذ, طول شکاف جوانه زنی و نسبت طول محور قطبی به طول محور استوایی می توانند به عنوان معیارهای مفیدی برای شناسایی ارقام و گونه های گلابی بکار روند. طول محور استوایی دانه گرده نتوانست به عنوان معیار مناسبی باشد. ارقام و گونه های گلابی برای صفات طول محور قطبی دانه گرده (طول دانه گرده), درصد پوشش سطحی روزنه, نسبت طول محور قطبی به طول محور استوایی دانه گرده و طول شکاف جوانه زنی بر اساس تفاوت معنی دار صفات به سه دسته حداکثر, متوسط و حداقل تقسیم شدند. دانه های گرده با طول 43 تا 45 در دسته حداکثر, 39 تا 43 در دسته متوسط و 36 تا 39 میکرومتر در دسته حداقل قرار گرفتند. برای نسبت طول به عرض دانه های گرده نسبت های بالاتر از 2 در دسته حداکثر, نسبتهای 1.85 تا 1 در دسته متوسط و نسبت های پایین تر از 1.85 در دسته حداقل واقع شدند. برای طول شکاف دانه زنی دانه های گرده با طول شکاف 37 تا 41 میکرومتر در دسته حداکثر و 36 تا 37 میکرومتر در دسته متوسط و دانه های گرده با کمتر از 36 میکرومتر در دسته حداقل واقع شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفانی، مهدی، و جکسون، جان. (1379). مطالعه مرفولوژیکی سطح دانه گرده ارقام و گونه های مختلف گلابی به کمک میکروسکوپ الکترونی و آنالیز تصویری. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 7(4)، 45-52. SID. https://sid.ir/paper/9459/fa

    Vancouver: کپی

    شریفانی مهدی، جکسون جان. مطالعه مرفولوژیکی سطح دانه گرده ارقام و گونه های مختلف گلابی به کمک میکروسکوپ الکترونی و آنالیز تصویری. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1379؛7(4):45-52. Available from: https://sid.ir/paper/9459/fa

    IEEE: کپی

    مهدی شریفانی، و جان جکسون، “مطالعه مرفولوژیکی سطح دانه گرده ارقام و گونه های مختلف گلابی به کمک میکروسکوپ الکترونی و آنالیز تصویری،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 7، no. 4، pp. 45–52، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9459/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button