مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,140
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

263
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دما و پرتو فرابنفش در کاهش تعداد باکتریهای کلیفرم در زعفران

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 50

چکیده

زعفران که از گرانبهاترین محصولات کشاورزی جهان است و به طور گسترده در صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد در مراحل اولیه برداشت که بیشتر به شکل سنتی صورت می گیرد, به علت تماس مستقیم با دست و خاک دچار آلودگی میکروبی می شود. در این تحقیق جهت کاهش آلودگی تا حد استاندارد از اثر دما و پرتو فرابنفش و تاثیر توام هر دو استفاده شده است. بعلاوه چون قدرت رنگی زعفران ویژگی مهم آن محسوب می شود, تغییرات آن اندازه گیری شد تا کیفیت زعفران در اثر کاربرد دما و پرتو بررسی گردد. آزمایشات بر روی زعفران تازه برداشت شده انجام گرفت, حرارتهای اعمال شده به ترتیب 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100 و 110 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه و زمان پرتو تابی 60, 90 و 120 دقیقه بود. نتایج آزمایشات نشان داد که حرارت به طور موثری تعداد کلیفرم را کاهش می دهد, به علاوه طول دوره پرتو تابی با کاهش کلیفرم نیز رابطه مستقیمی دارد همچنین روند کاهش تعداد کلیفرم ها با افزایش درجه حرارت در زمان پرتو تابی های مخلتف یکسان نیست, به عبارت دیگر ترکیبی از حرارت و پرتوتابی بیشترین تاثیر را در کاهش تعداد کلیفرم داشته است به طوری که تاثیر توام حرارت 110 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه پرتوتابی با پرتو فرابنفش به مدت 120 دقیقه بهترین اثر را نشان داد و تعداد کلیفرم در زعفران را تا حد مجاز استاندارد پایین آورد. تجزیه واریانس داده های مربوط به قدرت رنگی زعفران نشان داد که درجه حرارت باعث اختلاف بسیار معنی داری در افزایش قدرت رنگی زعفران گردید در حالیکه پرتوتابی تاثیر معنی داری از این نظر نداشت, همچنین اثرات متقابل آنها نیز معنی دار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خیامی، مسعود، رضوی روحانی، سیدمهدی، و سیاسی، زهرا. (1382). اثر دما و پرتو فرابنفش در کاهش تعداد باکتریهای کلیفرم در زعفران. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 10(2)، 43-50. SID. https://sid.ir/paper/9509/fa

    Vancouver: کپی

    خیامی مسعود، رضوی روحانی سیدمهدی، سیاسی زهرا. اثر دما و پرتو فرابنفش در کاهش تعداد باکتریهای کلیفرم در زعفران. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1382؛10(2):43-50. Available from: https://sid.ir/paper/9509/fa

    IEEE: کپی

    مسعود خیامی، سیدمهدی رضوی روحانی، و زهرا سیاسی، “اثر دما و پرتو فرابنفش در کاهش تعداد باکتریهای کلیفرم در زعفران،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 10، no. 2، pp. 43–50، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9509/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button