مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

254
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره آبی پنیرک بر روی خصوصیات جوانه زنی گندم

صفحات

 صفحه شروع 375 | صفحه پایان 383

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره آبی علف هرز پنیرک (Malva sylvestris) بر خصوصیات جوانه زنی گندم رقم هامون (Triticum aestivum), آزمایشی در سال 1398 در پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه زابل انجام شد. این آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. غلظت های مختلف عصاره آبی پنیرک شامل شاهد (صرفا آب), 25, 50, 75 و 100 میلی لیتر در لیتر بودند. نتایج آزمایش نشان داد که عصاره آبی پنیرک بر طول ریشه چه, ساقه چه, درصد جوانه زنی, کلروفیل b و فنل اثر معنی داری داشته است. نتایج حاکی از آن است که غلظت های متفاوت عصاره آبی پنیرک دارای روند متفاوت بر صفات مورد اندازه گیری بوده است. اگرچه به موازات افزایش غلظت عصاره پنیرک, از درصد جوانه زنی, طول ریشه چه و ساقه چه کاسته شده است ولی سنتز کلروفیل و فنل در گندم تیمار یافته با غلظت 50 میلی لیتر عصاره آبی پنیرک به حداکثر میزان خود رسیده است. در غلظت 100 میلی لیتر عصاره آبی پنیرک, طول ریشه چه و درصد جوانه زنی, به ترتیب, 65 و 85 درصد در مقایسه با شاهد, کاهش داشته اند. نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره آبی پنیرک بر خصوصیات رشدی گندم تاثیر منفی داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی نیک، محسن، حیدری، مسلم، و فاضلی نسب، بهمن. (1400). بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره آبی پنیرک بر روی خصوصیات جوانه زنی گندم. تحقیقات علوم زراعی در مناطق خشک، 3(2 )، 375-383. SID. https://sid.ir/paper/951089/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی نیک محسن، حیدری مسلم، فاضلی نسب بهمن. بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره آبی پنیرک بر روی خصوصیات جوانه زنی گندم. تحقیقات علوم زراعی در مناطق خشک[Internet]. 1400؛3(2 ):375-383. Available from: https://sid.ir/paper/951089/fa

    IEEE: کپی

    محسن موسوی نیک، مسلم حیدری، و بهمن فاضلی نسب، “بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره آبی پنیرک بر روی خصوصیات جوانه زنی گندم،” تحقیقات علوم زراعی در مناطق خشک، vol. 3، no. 2 ، pp. 375–383، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/951089/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button