مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

786
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فلاونوئید نارنجین در مراحل مختلف نمو میوه گریپ فروت مارش (.Citrus paradisii Macf)

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 72

چکیده

 این تحقیق در قالب طرح کرتهای خرد شده بر پایه کاملا تصادفی در سه تکرار در موسسه تحقیقات مرکبات تنکابن (کترا) واقع در شمال ایران انجام شد. در این تحقیق تاثیر زمان برداشت میوه گریپ فروت مارش (Citrus paradisii Macf) بر فاکتورهایی مانند وزن میوه, قطر میوه, ضخامت پوست میوه, ماده خشک میوه, میزان عصاره کل و مقدار نارنجین موجود در عصاره کل بررسی گردید و استخراج عصاره کل با روش هگزان و اندازه گیری مقدار نارنجین با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا انجام گرفت. براساس نتایج این تحقیق وزن, قطر, ضخامت پوست میوه, مقادیر ماده خشک میوه, میزان عصاره کل میوه و همچنین مقدار نارنجین موجود در عصاره کل به شدت تحت تاثیر زمان برداشت میوه بود, به نحوی که تغییرات قطر میوه متناسب با وزن میوه بوده و بسیار سریع انجام گرفت. ضخامت پوست میوه ابتدا افزایش (3/8 میلی متر) و سپس با رشد و نمو میوه (8/3 میلی متر) کاهش یافت. درصد ماده خشک میوه ها در اولین مرحله برداشت افزایش (94/35 درصد) و سپس کاهش (64/30 درصد) یافت. بیشترین مقدار عصاره کل (3 گرم در صد گرم وزن خشک) از میوه هایی که 65 روز پس از گلدهی کامل برداشت شدند, استخراج گردید. میزان نارنجین موجود در عصاره کل به طور معنی داری تحت تاثیر زمان برداشت قرار داشت, به طوری که بیشترین مقدار نارنجین (59/61 درصد) در عصاره میوه هایی که 45 روز پس از گلدهی کامل استخراج شدند, به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همتی، خدایار، و امیدبیگی، رضا. (1382). بررسی میزان فلاونوئید نارنجین در مراحل مختلف نمو میوه گریپ فروت مارش (.Citrus paradisii Macf). علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 10(2)، 65-72. SID. https://sid.ir/paper/9512/fa

    Vancouver: کپی

    همتی خدایار، امیدبیگی رضا. بررسی میزان فلاونوئید نارنجین در مراحل مختلف نمو میوه گریپ فروت مارش (.Citrus paradisii Macf). علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1382؛10(2):65-72. Available from: https://sid.ir/paper/9512/fa

    IEEE: کپی

    خدایار همتی، و رضا امیدبیگی، “بررسی میزان فلاونوئید نارنجین در مراحل مختلف نمو میوه گریپ فروت مارش (.Citrus paradisii Macf)،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 10، no. 2، pp. 65–72، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9512/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button