مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

222
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثربخشی عصاره الکلی گل سرخ بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در دوغ

صفحات

 صفحه شروع 3275 | صفحه پایان 3285

چکیده

 در این پژوهش اثربخشی عصاره الکلی گل سرخ بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (La-5) و بیفیدوباکتریوم لاکتیس (Bb-12) در دوغ مورد بررسی قرار گرفت. باکتریهای پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به نمونه های دوغ بدون عصاره الکلی گل سرخ (شاهد) و حاوی عصاره الکلی گل سرخ (درسطوح 1% و 2%) تلقیح و دوغ های تولید شده طی مدت زمان چهار هفته نگهداری در یخچال در دمای C◦ 4 در طول یک هفته از نظر شمارش میکروبی, تغییرات pH, اسیدیته و بقا در دوران ماندگاری بررسی و خصوصیات ارگانولپتیک محصول مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل آماری حاکی از معنیدار بودن اختلاف درصد بقای باکتری La-5 و Bb-12 بین دوغ معمولی و دوغ های حاوی عصاره الکلی گل سرخ بود(05/0≥ p). در خصوص طعم نتایج این بررسی نشان داد بین انواع دوغ از لحاظ طعم اختلاف معنیداری وجود دارد (05/0p<) و بررسی خصوصیات ارگانولپتیک در دوغ های حاوی عصاره الکلی گل سرخ نشان داد طعم دوغ ها نسبت به دوغ های معمولی ارتقا یافت. طی مدت زمان نگهداری pH کاهش و اسیدیته افزایش جزیی داشت. بیشترین و کمترین میزان pH به ترتیب مربوط به نمونه حاوی 1% و 2 % عصاره بود. همچنین بررسی اثر اصلی مقدار عصاره بر میزان اسیدیته نشان داد که بیشترین و کمترین میزان اسیدیته به ترتیب مربوط به نمونه حاوی2% و 1% بود. بنابراین تولید و مصرف دوغ حاوی عصاره گل سرخ با حفظ ویژگی های ارگانولپتیک به همراه باکتری های پروبیوتیک به عنوان یک محصول غذایی عملگرا توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری آدرگانی، بهروز، اسدالهی فرد، سمیرا، انوار، امیرعلی، و شیرخان، فائزه. (1399). اثربخشی عصاره الکلی گل سرخ بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در دوغ. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 17(3 (پیاپی 70) )، 3275-3285. SID. https://sid.ir/paper/951321/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری آدرگانی بهروز، اسدالهی فرد سمیرا، انوار امیرعلی، شیرخان فائزه. اثربخشی عصاره الکلی گل سرخ بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در دوغ. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1399؛17(3 (پیاپی 70) ):3275-3285. Available from: https://sid.ir/paper/951321/fa

    IEEE: کپی

    بهروز اکبری آدرگانی، سمیرا اسدالهی فرد، امیرعلی انوار، و فائزه شیرخان، “اثربخشی عصاره الکلی گل سرخ بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در دوغ،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 17، no. 3 (پیاپی 70) ، pp. 3275–3285، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/951321/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button