Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,673
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر عوامل جوی بر بقای گل و قوزه پنبه در گرگان

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 84

چکیده

 شرایط محیطی حاکم در یک منطقه خاص تعیین کننده تولید پنبه در آن منطقه هستند. آزمایشی در ایستگاه تحقیقات پنبه هاشم آباد گرگان در سال 1379 به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به منظور تعیین اثرات شرایط محیطی بر ریزش گل و قوزه.در پنبه صورت گرفت. به منظور بررسی تأثیر شرایط محیطی متفاوت در طی دوره گلدهی و قوزه دهی پنبه از تاریخ کاشت های مختلف استفاده شد, که 4 تاریخ کاشت (4 و 19 اردیبهشت و 4 و 19 خرداد) به عنوان فاکتور اصلی و سه رقم پنبه (ساحل, سای اکرا324 و دلتاپاین) به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شد. درصد ریزش گل و قوزه.در کلیه ارقام با تأخیر در کاشت به صورت خطی افزایش یافت. بین ریزش گل و قوزه.و عملکرد در کلیه ارقام رابطه خطی وجود داشت. با افزایش ریزش گل و قوزه. عملکرد به صورت خطی کاهش یافت. میزان کاهش در بین ارقام متفاوت بود که شیب کاهش عملکرد رقم سای اکرا 324 نسبت به دو رقم دیگر کمتر بود. میزان افزایش ریزش گل و قوزه.در رقم ساحل دو برابردو رقم دیگر بود. ریزش گل و قوزه.با دمای متوسط روزانه, تعداد روزها با دمای بیشتر از 30 و 35درجه سانتی گراد همبستگی مثبت و معنی دار و با سرعت باد و رطوبت نسبی همبستگی منفی نشان داد. به عبارت دیگر, با افزایش دما میزان ریزش گل و قوزه.افزایش و با افزایش سرعت باد و رطوبت نسبی میزان ریزش گل و قوزه.کاهش یافت. با توجه به همبستگی مثبت و بالای دما با ریزش و همبستگی منفی سرعت باد و رطوبت نسبی با این صفت, نتیجه گیری شد که عامل مهم محیطی در ریزش گل و قوزه.پنبه, دماست و تأثیر سایر عوامل به صورت غیرمستقیم از طریق دما اعمال می شود. بررسی احتمال وقوع دماهای بالاتر از 30 و 35 درجه سانتی گراد نشان داد که احتمال وقوع این دماها در تیر و به ویژه در مرداد زیاد است, بنابراین پیشنهاد می شود که کشت پنبه دراین منطقه در اولین فرصت در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی و آماده بودن زمین در فروردین ماه صورت گیرد تا مراحل زایشی گیاه با دماهای بالای مرداد ماه مواجه نشود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکرم قادری، فرشید، رضایی، جواد، و سلطانی، افشین. (1382). تأثیر عوامل جوی بر بقای گل و قوزه پنبه در گرگان. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 10(4)، 75-84. SID. https://sid.ir/paper/9525/fa

    Vancouver: کپی

    اکرم قادری فرشید، رضایی جواد، سلطانی افشین. تأثیر عوامل جوی بر بقای گل و قوزه پنبه در گرگان. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1382؛10(4):75-84. Available from: https://sid.ir/paper/9525/fa

    IEEE: کپی

    فرشید اکرم قادری، جواد رضایی، و افشین سلطانی، “تأثیر عوامل جوی بر بقای گل و قوزه پنبه در گرگان،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 10، no. 4، pp. 75–84، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9525/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا