مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

214
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت ضد میکروبی و ترکیبات فنولی عصاره الکلی لایه داخلی پوست بالنگ (Citrus medica l. )در نوشابه گازدار لیمویی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 زمینه مطالعاتی: یکی از دغدغه های مصرف کنندگان نوشابه های گازدار, وجود بنزوات سدیم به عنوان نگهدارنده در این محصولات است. عصاره لایه داخلی پوست بالنگ دارای ترکیبات ضدمیکروبی, فنولی و آنتی اکسیدانی می باشد. در این پژوهش از عصاره اتانولی پوست بالنگ با غلظت های mg/ml 2, 5/1, 1, 8/0 و 0 به عنوان یک ترکیب نگهدارنده در فرمولاسیون نوشابه گازدار لیمویی استفاده و فعالیت ضدمیکروبی آن در برابر میکروارگانیسم های آلوده کننده نوشابه گازدار شامل باکتری لاکتوباسیلوس دلبروکی, باکتری لوکونوستوک مزنتروییدس, مخمر ساکارومایسس سروزیه و مخمر کاندیدا کروزویی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد, مقادیر حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) باکتری لاکتوباسیلوس دلبروکی در برابر عصاره اتانولی پوست بالنگ به ترتیب mg/ml 6/0 و mg/ml 8/0, برای باکتری لوکونوستوک مزنتروییدس به مقدار یکسان mg/ml 1 و برای مخمر ساکارومایسس سروزیه و کاندیدا کروزویی به مقدار یکسان mg/ml 8/0 تعیین شد. میزان شمارش کلی باکتری های هوازی مزوفیل, شمارش باکتری مقاوم به اسید, کپک و مخمر, در نوشابه حاویmg/ml 2 عصاره پوست بالنگ, نسبت به نمونه شاهد کمتر بود. نتایج اندازه-گیری ترکیبات فنولی نشان داد, میزان ترکیبات فنولی نوشابه های گازدار لیمویی تولید شده حاوی عصاره پوست بالنگ در تمامی تیمارهای حاوی عصاره نسبت به نمونه شاهد به صورت معنی دار (05/0>P) بالاتر بود و در طی دوره نگهداری کاهش معنی دار نشان نداد. با افزودن عصاره پوست بالنگ به میزان mg/ml 2 می توان نوشابه گازدار لیمویی با کیفیت مطلوب و از نظر خصوصیات حسی قابل رقابت با نوشابه لیمویی گازدار حاوی بنزوات سدیم تولید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیلبان زاده، مریم، و شریفی، اکرم. (1400). ارزیابی فعالیت ضد میکروبی و ترکیبات فنولی عصاره الکلی لایه داخلی پوست بالنگ (Citrus medica l. )در نوشابه گازدار لیمویی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 31(1 )، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/952999/fa

    Vancouver: کپی

    فیلبان زاده مریم، شریفی اکرم. ارزیابی فعالیت ضد میکروبی و ترکیبات فنولی عصاره الکلی لایه داخلی پوست بالنگ (Citrus medica l. )در نوشابه گازدار لیمویی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(1 ):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/952999/fa

    IEEE: کپی

    مریم فیلبان زاده، و اکرم شریفی، “ارزیابی فعالیت ضد میکروبی و ترکیبات فنولی عصاره الکلی لایه داخلی پوست بالنگ (Citrus medica l. )در نوشابه گازدار لیمویی،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 1 ، pp. 1–15، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/952999/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button