مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

173
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

64
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مکمل غذایی عصاره آب داغ جلبک قهوه ای Sargassum ilicifolium بر روی برخی از شاخص های ایمنی همولنف در میگوی پاسفید غربی Penaeus vannamei

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 در مطالعه حاضر تاثیرات مکمل غذایی عصاره آب داغ جلبک (SHWE) Sargassum ilicifolium, بر پارامترهای ایمنی و آنتی اکسیدانی همولنف میگوی پاسفید غربی (Penaeus vannamei) ارزیابی شد. این آزمایش در 3 تیمار شامل 0/25, 0/5 و 1 درصد SHWE و یک گروه شاهد در سه تکرار انجام شد. 120 عدد میگو (میانگین وزن 0/08 ± 4/67 گرم) به طور تصادفی در گروه ها توزیع گردید. در پایان 66 روز آزمایش, برخی شاخص های ایمنی و آنتی اکسیدانی و تعداد هموسیت ها در بین گروه های تیماری و شاهد سنجش گردید. نتایج نشان داد که میزان آلکالین فسفاتاز در گروه تیماری تغذیه شده با 0/25 درصد SHWE افزایش یافت. مقدار گلوتاتیون پراکسیداز در تمام تیمارهای تغذیه شده با SHWE افزایش نشان داد. هرچند, سطوح گلوتاتیون, در تیمارهای 0/25 و 0/5 درصد در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری (0/05>p ) داشت. بیشترین مقدار سطوح گلوتاتیون اس-ترانسفراز, سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در تیمار تغذیه شده با 0/5 درصد SHWE ثبت گردید. درحالی که مقدار ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در تمام تیمارهای تغذیه ای با گروه شاهد تفاوتی را نشان نداد (0/05 < p ). دو شاخص اسید فسفاتاز و فنل اکسیداز در هیچ کدام از گروه های تیماری تغییر نداشتند. لیزوزیم در گروه تیماری 0/25 درصد به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود (0/05>p ), در حالی که با سایر گروه های تیماری تفاوت معنی دار نداشت (0/05p ) نشان داد, و در تیمار 0/25 درصد, تنها تعداد هموسیت های کل و سلول های نیمه گرانوله افزایش معنی دار (0/05>p ) با گروه شاهد داشت. نتایج نشان داد که عصاره آب داغ جلبک سارگاسوم از طریق تغذیه و با هدف افزایش پارامترهای آنتی اکسیدانی و همچنین فاکتورهای ایمنی همولنف در میگوی پاسفید غربی موثر و مفید می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عیدی قلعه قاضی، فاطمه، نوری، احمد، و حسینی فر، سید حسین. (1400). تاثیر مکمل غذایی عصاره آب داغ جلبک قهوه ای Sargassum ilicifolium بر روی برخی از شاخص های ایمنی همولنف در میگوی پاسفید غربی Penaeus vannamei. علوم آبزی پروری، 9(16 )، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/953032/fa

    Vancouver: کپی

    عیدی قلعه قاضی فاطمه، نوری احمد، حسینی فر سید حسین. تاثیر مکمل غذایی عصاره آب داغ جلبک قهوه ای Sargassum ilicifolium بر روی برخی از شاخص های ایمنی همولنف در میگوی پاسفید غربی Penaeus vannamei. علوم آبزی پروری[Internet]. 1400؛9(16 ):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/953032/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه عیدی قلعه قاضی، احمد نوری، و سید حسین حسینی فر، “تاثیر مکمل غذایی عصاره آب داغ جلبک قهوه ای Sargassum ilicifolium بر روی برخی از شاخص های ایمنی همولنف در میگوی پاسفید غربی Penaeus vannamei،” علوم آبزی پروری، vol. 9، no. 16 ، pp. 1–14، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/953032/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button