مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

201
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

454
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فراسنجه های تخمیر برون تنی جیره های حاوی سطوح مختلف تفاله نعناع و تفاله کاسنی

صفحات

 صفحه شروع 437 | صفحه پایان 448

چکیده

 این پژوهش با هدف مطالعه پویایی تخمیر برون تنی تفاله نعناع و تفاله کاسنی و نیز جیره های حاوی سطوح مختلف آنها انجام شد. تفاله ها به صورت جداگانه به میزان 10, 20 و 30 درصد جایگزین بخش الیاف یک جیره آزمایشی شدند. فراسنجه های تولیدگاز, جمعیت پروتوزوآ وغلظت نیتروژن آمونیاکی تفاله ها و جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف آنها اندازه گیری و انرژی قابل متابولیسم, اسید های چرب زنجیر کوتاه و گوارش پذیری ماده آلی برآورد شد. نتایج آزمایش نشان داد که میزان پروتئین خام تفاله نعناع و تفاله کاسنی به ترتیب 105 و 7/69, میزان الیاف نامحلول در شوینده خنثی 500 و 610 و میزان الیاف نامحلول در شوینده اسیدی 345 و 460 گرم در کیلوگرم ماده خشک بود. تفاله نعناع دارای فاز تأخیر, انرژی قابل متابولیسم, اسید های چرب زنجیر کوتاه و گوارش پذیری ماده آلی برآورد شده بیشتری در مقایسه با تفاله کاسنی بود. جیره شاهد بالاترین و جیره دارای 30 درصد تفاله نعناع کمترین میزان نرخ تولید گاز را نشان دادند. پتانسیل تولید گاز, نرخ تولید گاز, فاز تأخیر, غلظت نیتروژن آمونیاکی و کل جمعیت پروتوزوآ تحت تأثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت. در کل, با توجه به این نتایج و برای کاهش هزینه های خوراک می توان از تفاله نعناع و تفاله کاسنی تا 30 درصد ماده خشک جیره بدون اثر نامطلوب بر فرآیند تخمیر شکمبه استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیابانی، نسیم، تاسلی، گلناز، فتاح نیا، فرشید، بهرامی یکدانگی، مهدی، و میرزایی الموتی، حمیدرضا. (1399). فراسنجه های تخمیر برون تنی جیره های حاوی سطوح مختلف تفاله نعناع و تفاله کاسنی. پژوهش های علوم دامی ایران، 12(4 )، 437-448. SID. https://sid.ir/paper/953069/fa

    Vancouver: کپی

    بیابانی نسیم، تاسلی گلناز، فتاح نیا فرشید، بهرامی یکدانگی مهدی، میرزایی الموتی حمیدرضا. فراسنجه های تخمیر برون تنی جیره های حاوی سطوح مختلف تفاله نعناع و تفاله کاسنی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1399؛12(4 ):437-448. Available from: https://sid.ir/paper/953069/fa

    IEEE: کپی

    نسیم بیابانی، گلناز تاسلی، فرشید فتاح نیا، مهدی بهرامی یکدانگی، و حمیدرضا میرزایی الموتی، “فراسنجه های تخمیر برون تنی جیره های حاوی سطوح مختلف تفاله نعناع و تفاله کاسنی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 12، no. 4 ، pp. 437–448، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/953069/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button