مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

485
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفیت میکروبی بستنی های سنتی عرضه شده در سطح استان آذربایجان شرقی

صفحات

 صفحه شروع 3349 | صفحه پایان 3354

چکیده

 بستنی به عنوان یک محصول شیری پرطرفدار در فصل تابستان با توجه به ماهیت فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنتی عرضه شده در سطح استان آذربایجان شرقی می باشد. در این مطالعه بررسی آلودگی های میکروبی بستنی های سنتی عرضه شده در سطح استان آذربایجان شرقی در سال 1397 تا 1398 انجام شد. تعداد 274 نمونه بستنی به طور تصادفی از مراکز عرضه بستنی سنتی جمع آوری و از نظر شناسایی استافیلوکوکوس های کواگولاز مثبت, اشرشیاکلی, سالمونلا و شمارش کلی میکروارگانیسم ها و انتروباکتریاسه نسبت به شرایط استاندارد ملی ایران به شماره 2406 مورد مطالعه قرار گرفت. تمامی آزمون ها طبق استاندارد ملی ایران کشت و با انجام تست های تاییدی شناسایی و شمارش گردید. تعداد 234 نمونه (4/85%), بر اساس حد مجاز تعیین شده از سوی اداره استاندارد ایران غیرقابل مصرف بودند. در 2/18% از نمونه ها استافیلوکوکوس های کواگولاز مثبت, 9/10% اشرشیاکلی جداسازی شد و در 2/72% و 2/80% از نمونه ها به ترتیب از نظر شمارش انتروباکتریاسه و شمارش کلی میکروارگانیسم ها بیشتر از حد مجاز بودند. هیچیک از نمونه ها به سالمونلا آلوده نبودند. نتایج تحقیق نشانگر آلودگی میکروبی بالای نمونه های مورد مطالعه داشت. از این رو ضرورت استفاده از استاندارد های سخت گیرانه از سوی ارگان های دخیل در مواد غذایی, نظارت دقیق بهداشتی و کنترل همه جانبه تمامی مراحل تولید را نشان می دهد و همچنین لزوم ارایه آموزشهای بهداشتی به پرسنل تولید کنندگان بستنی را نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدزاده خلخالی، رضا، فردین، مسعود، سبزی بلخکانلو، احمد، فرهادی، فرشاد، و ابری، رامین. (1399). ارزیابی کیفیت میکروبی بستنی های سنتی عرضه شده در سطح استان آذربایجان شرقی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 17(4 (پیاپی 71) )، 3349-3354. SID. https://sid.ir/paper/953361/fa

    Vancouver: کپی

    محمدزاده خلخالی رضا، فردین مسعود، سبزی بلخکانلو احمد، فرهادی فرشاد، ابری رامین. ارزیابی کیفیت میکروبی بستنی های سنتی عرضه شده در سطح استان آذربایجان شرقی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1399؛17(4 (پیاپی 71) ):3349-3354. Available from: https://sid.ir/paper/953361/fa

    IEEE: کپی

    رضا محمدزاده خلخالی، مسعود فردین، احمد سبزی بلخکانلو، فرشاد فرهادی، و رامین ابری، “ارزیابی کیفیت میکروبی بستنی های سنتی عرضه شده در سطح استان آذربایجان شرقی،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 17، no. 4 (پیاپی 71) ، pp. 3349–3354، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/953361/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button