مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فتوسنتزی، تبادلات گازی، عناصر و ترکیبات برگ تعدادی از ارقام زیتون

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 190

چکیده

 سابقه و هدف: کیفیت و کمیت روغن و کنسرو حاصل از میوه ی درخت زیتون تحت تاثیر عوامل زیادی قرار می گیرد. از جمله این عوامل می توان به تاثیر اقلیم, اثر آبیاری, مدت و شرایط انبارداری میوه, نحوه ی استخراج روغن, و فرآوری زیتون کنسروی, بسته بندی و شرایط نگهداری اشاره کرد. این عوامل با تاثیرگذاری بر صفاتی چون فتوسنتز, تعرق, هدایت روزنه ای, هدایت مزوفیلی, تابش فعال فتوسنتزی, فنل کل, پرولین و عناصر برگ زیتون, محصول نهایی را تحت تاثیر قرار می دهند. یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر این صفات, وجود اختلاف بین ارقام از نظر این متغیرها است بنابراین این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های فتوسنتزی, تبادلات گازی, عناصر و ترکیبات برگ چهار رقم ماستیوییدس, مانزانیلا, جلت و ماری زیتون برنامه ریزی و اجرا شد. مواد و روش ها: این پژوهش در قالب طرح کاملا تصادفی با تیمار رقم دارای چهار سطح (ماستیوییدس, مانزانیلا, جلت و ماری) و سه تکرار برنامه ریزی و در ایستگاه زیتون طارم در استان زنجان و در سال 1395 اجرا شد. صفات اندازه گیری شده عبارتند از: فتوسنتز, دمای برگ, تعرق, کارایی مصرف آب, تابش فعال فتوسنتزی, اختلاف غلظت دی اکسید کربن اتمسفر با اتاقک زیر روزنه, دی اکسید کربن زیر روزنه, اختلاف غلظت آب اتمسفر با اتاقک زیر روزنه, هدایت روزنه ای, هدایت مزوفیلی, شاخص کلروفیل, فنل کل, پرولین, نیتروژن, فسفر و پتاسیم برگ درختان زیتون. یافته ها: مشخص شد رقم ماری با اختلاف معنی داری نسبت به باقی ارقام میزان فتوسنتز بیشتری را داشت همچنین این رقم بیشترین مقدار تعرق را نشان داد و در نقطه ی مقابل آن رقم ماستیوییدس کمترین میزان تعرق را داشت. ارقام ماستیوییدس و جلت بطور معنی داری کارایی مصرف آب بیشتری از دو رقم دیگر نشان دادند. رقم ماری بیشترین مقدار هدایت روزنه ای را داشت و رقم جلت بیشترین هدایت مزوفیلی را نشان داد. رقم ماری بیشترین مقدار فنل کل را در برگ های خود داشته است و رقم ماستیوییدس نیز کمترین مقدار فنل کل برگ را نشان داد ارقام ماستیوییدس, مانزانیلا و ماری بیشترین مقدار پرولین را داشتند. ارقام ماستیوییدس, مانزانیلا و جلت مقدار بیشتری از فسفر را در برگ های خود داشتند. رقم جلت بیشترین مقدار پتاسیم را در برگ های خود داشت...

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شجاعی، مهدی، و غلامی، منصور. (1399). بررسی ویژگی های فتوسنتزی, تبادلات گازی, عناصر و ترکیبات برگ تعدادی از ارقام زیتون. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 27(3 )، 179-190. SID. https://sid.ir/paper/953768/fa

    Vancouver: کپی

    شجاعی مهدی، غلامی منصور. بررسی ویژگی های فتوسنتزی, تبادلات گازی, عناصر و ترکیبات برگ تعدادی از ارقام زیتون. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1399؛27(3 ):179-190. Available from: https://sid.ir/paper/953768/fa

    IEEE: کپی

    مهدی شجاعی، و منصور غلامی، “بررسی ویژگی های فتوسنتزی, تبادلات گازی, عناصر و ترکیبات برگ تعدادی از ارقام زیتون،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 27، no. 3 ، pp. 179–190، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/953768/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button