مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

174
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

گوارش پذیری مواد مغذی، عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی بره های پرواری زندی تغذیه شده با سطوح مختلف کنجاله سیاه دانه

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 20

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر جایگزینی کنجاله ی کلزا با کنجاله ی سیاه دانه بر عملکرد, فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه, از تعداد 18راس بره نر زندی (با میانگین وزن 1/5± 29/5 کیلوگرم و سن 7 ± 110 روز) در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و به مدت 90 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره ی شاهد حاوی نه درصد کنجاله ی کلزا, 2) جیره ی حاوی 4/5 درصد کنجاله ی کلزا و 4/5 درصد کنجاله ی سیاه دانه و 3) جیره ی حاوی نه درصد کنجاله ی سیاه دانه بود. مقدار ماده خشک, خاکستر, پروتئین خام, چربی خام, NDF, ADF و ADIN کنجاله سیاه دانه به ترتیب 0/58± 92/60, 0/27± 7/24, 1/0± 35/8, 31/51± 12/0, 56/24± 24/1, 0/79± 13/0 و 0/17± 2/15درصد بود. تفاوتی از نظر گوارش پذیری ماده ی آلی, NDF, چربی و پروتئین خام جیره ها مشاهده نشد. تاثیر جیره های آزمایشی بر مصرف خوراک روزانه, ضریب تبدیل, افزایش وزن روزانه, وزن نهایی, بازده لاشه, وزن کبد, قلب, طحال, کلیه و بیضه معنی دار نبود. اما وزن نسبی دنبه, چربی زیرجلدی و چربی کل لاشه با جایگزینی کنجاله سیاه دانه به جای کنجاله کلزا کاهش یافت (p<0/05). به جز آلبومین و پروتئبن کل که در بره های تغذیه شده با جیره حاوی نه درصد کنجاله سیاه دانه افزایش داشت(p<0/05). سایر فراسنجه های خونی(گلوکز, نیتروژن اوره ای خون, تری گلیسیرید و کلسترول) در بین تیمارها تفاوت معنی داری نداشتند. براساس نتایج این مطالعه و با توجه به کمبود منابع پروتئینی در تغذیه دام می توان تا سطح نه درصد جیره از کنجاله سیاه دانه در جیره بره های پرواری استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روشنی، بهنام، نوروزیان، محمدعلی، و افضل زاده، احمد. (1400). گوارش پذیری مواد مغذی, عملکرد, خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی بره های پرواری زندی تغذیه شده با سطوح مختلف کنجاله سیاه دانه. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 23(1 )، 13-20. SID. https://sid.ir/paper/953845/fa

    Vancouver: کپی

    روشنی بهنام، نوروزیان محمدعلی، افضل زاده احمد. گوارش پذیری مواد مغذی, عملکرد, خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی بره های پرواری زندی تغذیه شده با سطوح مختلف کنجاله سیاه دانه. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1400؛23(1 ):13-20. Available from: https://sid.ir/paper/953845/fa

    IEEE: کپی

    بهنام روشنی، محمدعلی نوروزیان، و احمد افضل زاده، “گوارش پذیری مواد مغذی, عملکرد, خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی بره های پرواری زندی تغذیه شده با سطوح مختلف کنجاله سیاه دانه،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 23، no. 1 ، pp. 13–20، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/953845/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button