مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,066
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شیوع آلودگی سالمونلایی در تخم مرغ های محلی (غیر صنعتی) تولید شده در بیرجند (سال 1385)

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 41

چکیده

 زمینه و هدف: سالمونلا یکی از باکتری های بیماریزای مشترک بین انسان و طیور در سراسر دنیا است. موارد پراکنده عفونت ناشی از سالمونلا انتریتیدیس در پی مصرف تخم مرغ بروز می کند که از آن به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی یاد کرده اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی تخم مرغ های محلی عرضه شده در شهر بیرجند به باکتری سالمونلا انجام شد.روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی مقطعی, تخم مرغ های محلی خام سطح شهر بیرجند از نظر آلودگی سالمونلایی مورد مطالعه قرار گرفتند. تعداد 500 تخم مرغ از فروشگاه های سطح شهر خریداری شد. جهت بررسی آلودگی تخم مرغ ها, هم پوسته و هم محتویات آن به روش استاندارد کشت داده شدند. جهت تشخیص قطعی سالمونلا از آزمایشات دقیق بیوشیمیایی, سروتایپینگ و PCR استفاده شد.یافته ها: از مجموع 500 تخم مرغ مورد بررسی, سه تخم مرغ (%0.6) آلوده به باکتری سالمونلا بودند. از این سه مورد, در دو تخم مرغ, آلودگی به باکتری سالمونلا تنها در پوسته وجود داشت, در حالی که تخم مرغ سوم, هم پوسته و هم محتویات آن به باکتری سالمونلا آلوده بود.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این طرح, میزان آلودگی تخم مرغ های محلی عرضه شده در بیرجند %0.6 معادل یک در 165 تخم مرغ است. این میزان مشابه نتایج مطالعات دیگر در شهرهای شیراز, تهران و مشهد می باشد. با توجه به وجود آلودگی سالمونلایی در تخم مرغ های محلی, پختن مناسب آنها قبل از مصرف ضروری است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نمایی، محمدحسن، ضیایی، مسعود، و قنادکافی، ملکناز. (1388). شیوع آلودگی سالمونلایی در تخم مرغ های محلی (غیر صنعتی) تولید شده در بیرجند (سال 1385) . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 16(2 (پیاپی 39))، 37-41. SID. https://sid.ir/paper/95424/fa

    Vancouver: کپی

    نمایی محمدحسن، ضیایی مسعود، قنادکافی ملکناز. شیوع آلودگی سالمونلایی در تخم مرغ های محلی (غیر صنعتی) تولید شده در بیرجند (سال 1385) . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1388؛16(2 (پیاپی 39)):37-41. Available from: https://sid.ir/paper/95424/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن نمایی، مسعود ضیایی، و ملکناز قنادکافی، “شیوع آلودگی سالمونلایی در تخم مرغ های محلی (غیر صنعتی) تولید شده در بیرجند (سال 1385) ،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 16، no. 2 (پیاپی 39)، pp. 37–41، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95424/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا