مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,997
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای درجه حرارت داخل مثانه ای و درجه حرارت زیر بغل، مقعدی و دهانی در بیماران پیوند کلیه

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 36

چکیده

 زمینه و هدف: بیماران تحت عمل پیوند کلیه, به علت مصرف داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی, مستعد عفونت های مختلف می شوند. با توجه به این که تب, یکی از علایم شاخص عفونت می باشد, اندازه گیری درجه حرارت به شکل مداوم اهمیت زیادی در این بیماران دارد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی مقایسه ای درجه حرارت داخل مثانه ای و درجه حرارت زیر بغل, مقعدی و دهانی در بیماران پیوند کلیه انجام شد.روش تحقیق: در این مطالعه مشاهده ای - تحلیلی, 20 بیمار تحت پیوند کلیه که در بخش پیوند کلیه بیمارستان قائم مشهد بستری بودند, انتخاب شدند. درجه حرارت دهانی, زیر بغلی و داخل مثانه ای هر 2 ساعت و درجه حرارت مقعدی هر 12 ساعت از روز بعد از انجام پیوند تا چهار روز پس از عمل اندازه گیری و در پرسشنامه ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های تی, پیرسون و ANOVA در سطح معنی داری P<0.05 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.یافته ها: نتایج آزمون ANOVA نشان داد که بین چهار روش اندازه گیری درجه حرارت در چهار روز بعد از عمل اختلاف معنی داری وجود دارد (P=0.001)؛ اما آزمون پیرسون بیانگر وجود یک ارتباط خطی و مستقیم قوی بین روش اندازه گیری درجه حرارت داخل مثانه ای و سه روش بود (عدد پیرسون 1+ و یا بسیار نزدیک به یک می باشد(.نتیجه گیری: این تحقیق نشان می دهد که با وجود اختلاف معنی دار آماری بین درجه حرارت داخل مثانه ای با سه روش دیگر اندازه گیری, به علت وجود هماهنگی و ارتباط مستقیم خطی آنها می توان از درجه حرارت داخل مثانه ای به عنوان معیار مناسبی جهت اندازه گیری های دمای بدن استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدنیا، حسن، مجاهدی، محمدجواد، خواجه دلویی، محمد، و قنبری زاده، سعیدرضا. (1388). بررسی مقایسه ای درجه حرارت داخل مثانه ای و درجه حرارت زیر بغل, مقعدی و دهانی در بیماران پیوند کلیه . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 16(2 (پیاپی 39))، 31-36. SID. https://sid.ir/paper/95427/fa

    Vancouver: کپی

    احمدنیا حسن، مجاهدی محمدجواد، خواجه دلویی محمد، قنبری زاده سعیدرضا. بررسی مقایسه ای درجه حرارت داخل مثانه ای و درجه حرارت زیر بغل, مقعدی و دهانی در بیماران پیوند کلیه . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1388؛16(2 (پیاپی 39)):31-36. Available from: https://sid.ir/paper/95427/fa

    IEEE: کپی

    حسن احمدنیا، محمدجواد مجاهدی، محمد خواجه دلویی، و سعیدرضا قنبری زاده، “بررسی مقایسه ای درجه حرارت داخل مثانه ای و درجه حرارت زیر بغل, مقعدی و دهانی در بیماران پیوند کلیه ،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 16، no. 2 (پیاپی 39)، pp. 31–36، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95427/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا