مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

324
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت انواع روغن های زیتون موجود در بازار براساس ویژگی های تعیین شده در استاندارد ملی ایران

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 176

چکیده

 زمینه مطالعاتی: بر اساس استاندارد ملی ایران, روغن زیتون به انواع مختلفی تقسیم می شود. هدف: از این بررسی, تعیین و مقایسه ویژگی های انواع روغن زیتون (4 نوع) عرضه شده در بازار بود. روش کار: 18 نمونه انواع روغن زیتون شامل بکر درجه یک (5 نمونه), بکر معمولی (3 نمونه), پالایش شده (5 نمونه) و روغن زیتون (5 نمونه), از سطح بازار مصرف جمع آوری و آزمون های فیزیکوشیمیایی و کیفی (شامل اسیدیته, پراکسید, رطوبت, ناخالصی نامحلول در پترولیوم سبک, ضریب خاموشی (K270, K232, k)), و آزمون های تعیین خلوص یا تعیین تقلب (شامل شناسایی و اندازه گیری ترکیب اسیدهای چرب سیس و ترانس, استرول ها, اریترودیول و اووایول و 2-گلیسرول منوپالمیتات, میزان مواد غیر قابل صابونی, و ECN 42) بر روی آنها انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد از بین 18 نمونه, تعداد 8 نمونه (44%) حداقل در یکی از ویژگی های مورد بررسی با استاندارد ملی ایران مطابقت نداشتند. بیشترین تعداد عدم انطباق در مقدار استرول ها مشاهده شد. در هیچ یک از نمونه ها اسیدهای چرب ترانس مشاهده نشد. نتیجه گیری: به طور کلی روغن های زیتون توزیع شده در بازار از کیفیت قابل قبولی برخوردار بودند. گرچه, ویژگی های مورد بررسی نمی توانستند با قطعیت روغن زیتون با کیفیت کمتر را از روغن زیتون با کیفیت بهتر (مورد بررسی در این تحقیق) تشخیص دهند و انجام آزمون های بیشتر مانند اندازه گیری مقدار موم و الکل های آلیفاتیک برای تعیین مقدار ناچیز اختلاط روغن تفاله زیتون و اندازه گیری استیگمااستا دی ان برای تعیین اختلاط با سایر روغن های گیاهی ضروری است. این پژوهش نشان داد تشخیص انواع روغن زیتون از یکدیگر امر دشواری است و نیاز است در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیلی، مریم، و رشیدی، لادن. (1400). بررسی کیفیت انواع روغن های زیتون موجود در بازار براساس ویژگی های تعیین شده در استاندارد ملی ایران. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 31(1 )، 161-176. SID. https://sid.ir/paper/954868/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلی مریم، رشیدی لادن. بررسی کیفیت انواع روغن های زیتون موجود در بازار براساس ویژگی های تعیین شده در استاندارد ملی ایران. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(1 ):161-176. Available from: https://sid.ir/paper/954868/fa

    IEEE: کپی

    مریم جلیلی، و لادن رشیدی، “بررسی کیفیت انواع روغن های زیتون موجود در بازار براساس ویژگی های تعیین شده در استاندارد ملی ایران،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 1 ، pp. 161–176، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/954868/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button