مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

143
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

67
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تأثیر منابع مختلف کربن بر کیفیت آب و عملکرد رشد انگشت قدهای کپور معمولی (Cyprinus carpio) در سیستم بیوفلاک با افزودن سین بیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 142 | صفحه پایان 153

چکیده

 در مطالعه حاضر تأثیر منابع مختلف کربن بر کیفیت آب و عملکرد رشد بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) با افزودن سین بیوتیک در سیستم بیوفلاک طی مدت 45 روز بررسی شد. سه تیمار آزمایشی (B, C و D) حاوی آرد ذرت, آرد گندم و آرد جو همراه با یک گروه شاهد (A) آماده شدند. سین بیوتیک مورد استفاده که شامل مخلوطی از باکتری های Bacillus circulans و B. lichiformis همراه با پری بیوتیک تجاری سلماناکس مایع در غلظت نهایی CFU/ml 108×1/5 به هر تیمار اضافه شد. بچه ماهیان (1/93± 15/98 گرم) به شکل تصادفی در 12 مخزن (3 تکرار × 4 تیمار) با ظرفیت 30 لیتر آب تقسیم شدند. در پایان آزمایش, میزان سختی کل و مواد جامد معلق در هر سه تیمار آزمایشی نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری نشان دادند (0/05>P). میزان اکسیژن محلول در هر سه تیمار به شکل معنی داری کمتر از گروه شاهد بود (0/05>P). میزان نیترات نیز فقط در تیمارهای آرد ذرت و آرد گندم بیشتر از گروه شاهد اندازه گیری شد (0/05>P). بالاترین وزن نهایی (11/20± 40/31 گرم), نرخ رشد ویژه (0/27± 1/59 درصد), ضریب رشد حرارتی (0/09± 0/98 درصد), فاکتور وضعیت (0/17± 2/21), کارایی غذا (20/47± 106/09 درصد), نسبت کارایی پروتئین (1/31± 4/71), چربی (5/04± 18/22) و انرژی (0/04± 0/13) در تیمار آرد ذرت ثبت شد. کمترین ضریب تبدیل غذایی (0/25± 1/01) و غذای نسبی خورده شده (3/79± 11/94 درصد) نیز در تیمار آرد ذرت مشاهده شد (0/05>P). بیشترین میزان ترشح آمونیاک (mg. kg-1 BW. day-1 1011/14± 45/27), اوره (mg. kg-1 BW. day-1 25/3± 30/57) و انرژی اتلاف شده از طریق ترشح آمونیاک (mg. kg-1 BW. day-1 25/3± 36/50) و اوره (mg. kg-1 BW. day-1 6/0± 21/78) در تیمار آرد جو ثبت شد (0/05>P). در مجموع, نتایج نشان داد استفاده از آرد ذرت همراه با سین بیوتیک در سیستم بیوفلاک نسبت به سایر منابع کربنی در بهبود پارامترهای کیفی آب و ارتقاء عملکرد رشد بچه انگشت قد ماهیان کپور معمولی مؤثرتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    براتی قلعه شیری، ملیحه، جعفریان، حجت اله، کردجزی، ضیا، آدینه، حسین، و فرهنگی، محمد. (1400). ارزیابی تأثیر منابع مختلف کربن بر کیفیت آب و عملکرد رشد انگشت قدهای کپور معمولی (Cyprinus carpio) در سیستم بیوفلاک با افزودن سین بیوتیک. علوم آبزی پروری، 9(16 )، 142-153. SID. https://sid.ir/paper/955082/fa

    Vancouver: کپی

    براتی قلعه شیری ملیحه، جعفریان حجت اله، کردجزی ضیا، آدینه حسین، فرهنگی محمد. ارزیابی تأثیر منابع مختلف کربن بر کیفیت آب و عملکرد رشد انگشت قدهای کپور معمولی (Cyprinus carpio) در سیستم بیوفلاک با افزودن سین بیوتیک. علوم آبزی پروری[Internet]. 1400؛9(16 ):142-153. Available from: https://sid.ir/paper/955082/fa

    IEEE: کپی

    ملیحه براتی قلعه شیری، حجت اله جعفریان، ضیا کردجزی، حسین آدینه، و محمد فرهنگی، “ارزیابی تأثیر منابع مختلف کربن بر کیفیت آب و عملکرد رشد انگشت قدهای کپور معمولی (Cyprinus carpio) در سیستم بیوفلاک با افزودن سین بیوتیک،” علوم آبزی پروری، vol. 9، no. 16 ، pp. 142–153، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/955082/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button