مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

488
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر یونجه در جیره آغازین بر عملکرد گوساله های شیرخوار تغذیه شده با الگوی شیردهی کاهشی

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 120

چکیده

 سابقه و هدف: آینده هر مزرعه پرورش گاوشیری به موفقیت در امر پرورش گوساله های ماده بستگی دارد. در سال های اخیر جنبه های جدید استفاده از علوفه در خوراک آغازین مورد بحث قرار گرفته است. مطالعات گزارش کرده اند که خوراک آغازین فاقد علوفه منجر به توسعه پرزهایی با اشکال غیر طبیعی در شکمبه گوساله می شود که رشد و توسعه شکمبه را به طور منفی تحت تأثیر قرار خواهد داد. با این حال, امروزه نظرات گوناگونی در رابطه با استفاده از علوفه در خوراک آغازین برای گوساله های شیرخوار وجود دارند, بطوریکه برخی از محققین معتقد هستند حضور علوفه در خوراک آغازین باعث کاهش عملکرد گوساله های شیرخوار می گردد. در این مطالعه اثر سطح 15 درصد علوفه یونجه در جیره آغازین آردی بر پاسخ های عملکردی و صفات رشد اسکلتی گوساله های شیرخوار تغذیه شده با الگوی شیردهی کاهش تدریجی بررسی شد. مواد و روش ها: آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از 30 رأس گوساله ماده هلشتاین (15 گوساله در هر تیمار) طراحی و انجام شد. تیمارهای آزمایشی به صورت 1-جیره آغازین آردی بدون وجود علوفه (شاهد), 2-جیره آغازین آردی شامل 15 درصد علوفه یونجه بودند. الگوی تغذیه شیر برای هر دو تیمار یکسان و به صورت روش نوین کاهشی تدریجی (6 لیتر تا 30 روزگی, 4 لیتر تا 45 روزگی و 2 لیتر تا 56 روزگی)بصورت دو وعده در روز بود. همه گوساله ها در روز 56 آزمایش از شیر گرفته شدند و در 70 روزگی از طرح خارج شدند. در این آزمایش مصرف خوراک و وزن کشی به صورت هفتگی اندازه گیری و ثبت شد. صفات رشد اسکلتی در روزهای 1, 56 و 70 آزمایش اندازه گیری شد. مایع شکمبه در روز 60 آزمایش اندازه گیری شد. آنالیز آماری با رویه Mixed به صورت اندازه گیری های تکرار شونده برای 3 دوره (قبل از شیرگیری, بعد از شیرگیری و کل دوره) انجام شد. یافته ها: نتایج این پژوهش نشان دادند که افزودن 15 درصد علوفه یونجه به خوراک آغازین تاثیر معنی داری بر میانگین افزایش وزن روزانه, بازده خوراک و صفات رشد اسکلتی گوساله های شیرخوار نداشت. گوساله هایی که تیمار حاوی علوفه یونجه دریافت کردند, در دوره بعد از شیرگیری مصرف خوراک آغازین بالاتری نسبت به تیمار جیره آغازین آردی بدون علوفه داشتند (05/0P <). غلظت استات برای تیمار 15 درصد علوفه یونجه و غلظت پروپیونات برای تیمار شاهد بالاتر بود (05/0P <). همچنین میزان pH شکمبه نیز در گوساله های مصرف کننده علوفه تمایل به افزایش داشت. نتیجه گیری: تغذیه 15 درصد علوفه یونجه همراه با خوراک آغازین آردی سبب بهبود مصرف خوراک گوساله های شیرخوار در بعد از شیرگیری شد. این نتایج نشان می دهد که استفاده از علوفه یونجه در جیره آغازین آردی باعث کاهش تنش از شیرگیری و بهبود توسعه شکمبه آنها می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیدی میرزایی، حسین، رفیعی، حسن، دادار، محسن، میرزایی، مهدی، و آذرفر، آرش. (1399). اثر یونجه در جیره آغازین بر عملکرد گوساله های شیرخوار تغذیه شده با الگوی شیردهی کاهشی. پژوهش در نشخوار کنندگان، 8(4 )، 109-120. SID. https://sid.ir/paper/956119/fa

    Vancouver: کپی

    امیدی میرزایی حسین، رفیعی حسن، دادار محسن، میرزایی مهدی، آذرفر آرش. اثر یونجه در جیره آغازین بر عملکرد گوساله های شیرخوار تغذیه شده با الگوی شیردهی کاهشی. پژوهش در نشخوار کنندگان[Internet]. 1399؛8(4 ):109-120. Available from: https://sid.ir/paper/956119/fa

    IEEE: کپی

    حسین امیدی میرزایی، حسن رفیعی، محسن دادار، مهدی میرزایی، و آرش آذرفر، “اثر یونجه در جیره آغازین بر عملکرد گوساله های شیرخوار تغذیه شده با الگوی شیردهی کاهشی،” پژوهش در نشخوار کنندگان، vol. 8، no. 4 ، pp. 109–120، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956119/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button