مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,315
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نیترات و نیتریت: منابع، تاثیر بر سلامتی انسان و کاهش تجمع نیترات در محصولات کشاورزی با استفاده از کودهای زیستی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 16

چکیده

نیترات با فرمول شیمیایی NO3-یکی از اشکال نیتروژن در طبیعت است و جایگاه مهمی در چرخه نیتروژن دارد. سبزیجات, گوشت و آب از جمله منابع مهم نیترات هستند. نیترات علاوه بر منابع خوراکی از مسیر ال-آرژنین-اکسیدنیتریک (L-arginine-NO) در بدن انسان ساخته می شود. نیترات خوراکی بعد از ورود به دهان توسط باکتری ها به نیتریت (NO2-) تبدیل و نیتریت بعد از ورود به معده به نیتروزآمین (nitrosamines) که یک عامل سرطان زا است تبدیل می شود. بسیاری از مطالعات تاثیر سرطان زایی نیترات را در چهل گونه مختلف جانوری تایید کرده اند. مصرف بیش از حد مجاز نیترات باعث مت هموگلوبینمیا (methaemoglobinaemia), سرطان, بیماری های غده تیرویید و ایجاد تومور می شود. از طرفی تاثیر مثبت نیترات بر سلامت عروق خونی و فرآیند عضله سازی تایید شده است. استفاده از عوامل میکروبی و کودهای زیستی جهت کاهش باقیمانده کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی می تواند مفید باشد. در این مقاله منابع نیترات, چرخه نیتروژن در طبیعت و تاثیر آن بر سلامتی انسان بررسی شده است. همچنین استفاده از باکتری های محرک رشد گیاهی جهت کاهش غلظت نیترات در محصولات گلخانه ای به عنوان یک روش عملی عنوان می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصیرزاده، فرهاد، عی قرلو، مهسا، خلقتی بناء، فاطمه، و صادقی، اکرم. (1400). نیترات و نیتریت: منابع, تاثیر بر سلامتی انسان و کاهش تجمع نیترات در محصولات کشاورزی با استفاده از کودهای زیستی. ایمنی زیستی، 14(2 )، 1-16. SID. https://sid.ir/paper/956191/fa

    Vancouver: کپی

    نصیرزاده فرهاد، عی قرلو مهسا، خلقتی بناء فاطمه، صادقی اکرم. نیترات و نیتریت: منابع, تاثیر بر سلامتی انسان و کاهش تجمع نیترات در محصولات کشاورزی با استفاده از کودهای زیستی. ایمنی زیستی[Internet]. 1400؛14(2 ):1-16. Available from: https://sid.ir/paper/956191/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد نصیرزاده، مهسا عی قرلو، فاطمه خلقتی بناء، و اکرم صادقی، “نیترات و نیتریت: منابع, تاثیر بر سلامتی انسان و کاهش تجمع نیترات در محصولات کشاورزی با استفاده از کودهای زیستی،” ایمنی زیستی، vol. 14، no. 2 ، pp. 1–16، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button