مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

315
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تخمین چروکیدگی و بازجذب آب در برش های سیب خشک شده توسط پرتودهی مادون قرمز به روش حرارت دهی متناوب

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 49

چکیده

 زمینه مطالعاتی: پرتودهی متناوب مادون قرمز با ثابت نگه داشتن دمای سطحی محصول, یک روش خشک کردن نوین در تولید میوه ها و سبزیجات آبزدایی شده با کیفیت بالا است. هدف: اثر این روش حرارت دهی روی خصوصیات کیفی-فیزیکی برش های سیب خشک شده شامل حجم, دانسیته, چروکیدگی و رفتار بازجذب آب مطالعه شد. روش کار: برش های سیب (واریته زرد لبنانی) در سه ضخامت 5, 9 و mm 13 و با قطر mm 20 تهیه شدند. عملیات پرتودهی مادون قرمز با روش حرارت دهی متناوب در سه دمای ثابت 70, 75 و ° C 80 انجام شد. ضریب چروکیدگی محصول با دو روش تئوری (β theo) و عملی (β ) تخمین زده شد. همچنین, مدل های ریاضی پلگ و نمایی برای توصیف فرآیند بازجذب رطوبت محصول با ضریب همبستگی تصحیح شده (Adj. R2) و ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) مقایسه شدند. نتایج: افزایش دما موجب تغییرات بیشتر حجم و دانسیته حین آبزدایی سریع محصول شد. تغییر چروکیدگی در محصول طی فرآیند الگوی نمایی افزایشی داشت و تحت تاثیر مقدار آب تبخیر شده بود. ضریب چروکیدگی به طور معنی داری در دمای فرآوری بالا و ضخامت بیشتر محصول افزایش یافت (β برابر با 164/0), که نشان دهنده شدت بیشتر پدیده فروپاشی ساختاری در محصول است. محدود شدن ظرفیت بازجذب آب (RC) در برش هایی با تنش چروکیدگی بالا, تائیدکننده آسیب بافتی محصول بود (کاهش محتوی رطوبت تعادلی پیش بینی شده: Xe از 523/6 تا 148/4 بر حسب kg/kg, db). فرآیند بازجذب در ضخامت های مختلف نیز توسط مدل پلگ با برازش مطلوب تری (Adj. R2 بالاتر و RMSE کمتر) در مقایسه با مدل نمایی توصیف شد. نتیجه گیری نهایی: شرایط ملایم حرارتی طی پرتودهی مادون قرمز موجب جلوگیری از فروپاشی ساختاری برش های سیب )به خصوص در ضخامت کم( شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صباغی، حسن، ضیائی فر، امان محمد، و کاشانی نژاد، مهدی. (1400). تخمین چروکیدگی و بازجذب آب در برش های سیب خشک شده توسط پرتودهی مادون قرمز به روش حرارت دهی متناوب. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 31(4 )، 35-49. SID. https://sid.ir/paper/956552/fa

    Vancouver: کپی

    صباغی حسن، ضیائی فر امان محمد، کاشانی نژاد مهدی. تخمین چروکیدگی و بازجذب آب در برش های سیب خشک شده توسط پرتودهی مادون قرمز به روش حرارت دهی متناوب. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(4 ):35-49. Available from: https://sid.ir/paper/956552/fa

    IEEE: کپی

    حسن صباغی، امان محمد ضیائی فر، و مهدی کاشانی نژاد، “تخمین چروکیدگی و بازجذب آب در برش های سیب خشک شده توسط پرتودهی مادون قرمز به روش حرارت دهی متناوب،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 4 ، pp. 35–49، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956552/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button