مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

114
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

430
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر رشد، بقا و ترکیب لاشه ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus)

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 27

چکیده

 استفاده از نوکلئوتید جیره در پستانداران و موجودات آبزی عملکردهای مثبت گوناگونی بر رشد سیستم ایمنی, دستگاه گوارش, فلور روده, بهبود تولیدمثل, متابولیسم چربی و افزایش مقاومت نسبت به بیماری ها را نشان داده است. این تحقیق با هدف تعیین اثر نوکلئوتید جیره (واناژن) بر رشد, بقاء و ترکیب لاشه در ماهی استرلیاد انجام گرفت. بدین منظور ماهیان پس از رقم بندی با متوسط وزن 1 ± 95 گرم در 5 تیمار با 3 تکرار تقسیم شدند. سپس ماهیان با جیره حاوی مکمل نوکلئوتید با مقادیر صفر, 15/0, 25/0, 35/0 و 5/0 درصد به مدت ده هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میانگین وزن نهایی, میانگین وزن کسب شده (WG), میانگین نرخ رشد ویژه (SGR), و میانگین نسبت بازده پروتئین (PER) با افزایش سطوح نوکلئوتید افزایش معنی داری داشتند (05/0P<), و در تیمار حاوی 5/0 درصد نوکلئوتید بالاترین میزان بودند. میانگین ضریب تبدیل غذایی (FCR) نیز در تیمار حاوی 5/0 درصد کمترین میزان بود (05/0P<). درصد بقا اختلاف معنی داری را بین تیمارها نشان نداد (05/0P>). براساس نتایج, میزان پروتئین و چربی لاشه در تیمار 25/0 درصد بالاترین میزان بود (05/0P<) و کمترین مقدار درتیمار شاهد مشاهد شد. نتایج نشان داد که افزودن نوکلئوتید جیره به ترکیب غذایی ماهی استرلیاد سبب بهبود شاخص-های رشد از قبیل افزایش وزن بدن, ضریب رشد ویژه, نرخ بازده پروتئین, میزان غذای مصرفی و کاهش ضریب تبدیل غذایی گردید. با توجه به نتایج حاصل, غلظت های بین 25/0-5/0درصد از نوکلئوتید واناژن برای دستیابی به رشد بهینه و اثرات مثبت بر ترکیب لاشه تاس ماهی استرلیاد توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تکلو، میگل، رجبی اسلامی، هومن، موسوی، سیدعبدالمجید، و یوسفی جوردهی، ایوب. (1400). تاثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر رشد, بقا و ترکیب لاشه ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 15(4 )، 15-27. SID. https://sid.ir/paper/956631/fa

    Vancouver: کپی

    تکلو میگل، رجبی اسلامی هومن، موسوی سیدعبدالمجید، یوسفی جوردهی ایوب. تاثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر رشد, بقا و ترکیب لاشه ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1400؛15(4 ):15-27. Available from: https://sid.ir/paper/956631/fa

    IEEE: کپی

    میگل تکلو، هومن رجبی اسلامی، سیدعبدالمجید موسوی، و ایوب یوسفی جوردهی، “تاثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر رشد, بقا و ترکیب لاشه ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 15، no. 4 ، pp. 15–27، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956631/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button