مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,705
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

681
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات مصرف یونجه بر لیپوپروتئین ها و ایجاد رگه های چربی در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 18

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری های قلبی- عروقی به عنوان علت اصلی مرگ و میر در بیشتر کشورهای جهان گزارش شده است. رژیم های غذایی حاوی فیتواستروژن در بیماری های قلبی- عروقی نقش مهم پیشگیری و درمان از این بیماری را ایفا می کنند. یونجه گیاهی از خانواده نخود و حاوی مقادیری فیتواستروژن است؛ مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر این گیاه در پیدایش و پیشرفت آترواسکلروز و عوامل خطر آن انجام شد.روش تحقیق: در این مطالعه تجربی, تعداد 20 خرگوش نر بالغ سفید به مدت دو هفته تحت رژیم پایه قرار گرفتند و پس از آن به طور تصادفی به چهار گروه پنج تایی تقسیم شدند (گروه اول رژیم پایه, گروه دوم رژیم پر کلسترول (1%), گروه سوم رژیم پایه به همراه یونجه, گروه چهارم رژیم پر کلسترول به همراه یونجه) و به مدت 12 هفته تحت رژیم های مربوطه قرار گرفتند. قبل و بعد از اتمام دوره, نمونه ها مورد آزمایش های بیوشیمیایی قرار گرفتند و مقادیر کلسترول تام, -HDL کلسترول, -LDL کلسترول, تری گلیسیرید و قندخون ناشتا با استفاده از روش آنزیمی با کیت مربوطه تعیین گردید. در پایان پس از اتوپسی, نمونه آئورت و کرونرهای راست و چپ مورد بررسی آسیب شناختی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (10) و آزمون ANOVA در سطح معنی داری P≤0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: مصرف یونجه به همراه کلسترول در مقایسه با گروهی که تنها رژیم پرکلسترول دریافت کردند, موجب کاهش غیر معنی دار کلسترول و –LDL کلسترول, تری گلیسیرید و افزایش معنی دار HDL شد و تشکیل رگه های چربی در آئورت, کرونر راست و چپ در خرگوش های مصرف کننده رژیم پرکلسترول به همراه یونجه در مقایسه با گروه تحت رژیم پرکلسترول به طور معنی داری کاهش یافت.نتیجه گیری: گیاه یونجه اثر مفیدی در جلوگیری از پیدایش و پیشرفت رگه های چربی دارد. جهت یافتن فرایند دقیق چنین اثری نیاز به مطالعات بیشتری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسگری، صدیقه، مشتاقیان، سیدجمال، حسینی، محسن، و نادری، غلامعلی. (1386). بررسی اثرات مصرف یونجه بر لیپوپروتئین ها و ایجاد رگه های چربی در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 14(2 (پیاپی 31))، 13-18. SID. https://sid.ir/paper/95675/fa

    Vancouver: کپی

    عسگری صدیقه، مشتاقیان سیدجمال، حسینی محسن، نادری غلامعلی. بررسی اثرات مصرف یونجه بر لیپوپروتئین ها و ایجاد رگه های چربی در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1386؛14(2 (پیاپی 31)):13-18. Available from: https://sid.ir/paper/95675/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه عسگری، سیدجمال مشتاقیان، محسن حسینی، و غلامعلی نادری، “بررسی اثرات مصرف یونجه بر لیپوپروتئین ها و ایجاد رگه های چربی در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 14، no. 2 (پیاپی 31)، pp. 13–18، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button