مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

288
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاربرد کودهای اسید فولویک و اسید آمینه بر ویژگی های فیزیولوژیکی، رشدی و عملکرد گشنیز (Coriandrum sativum L. )

صفحات

 صفحه شروع 373 | صفحه پایان 388

چکیده

 گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum L. ) یکی از منابع بسیار ارزشمند در گستره وسیع منابع طبیعی ایران است که در صورت شناخت صحیح می تواند نقش مهمی در اشتغال زایی و صادرات غیرنفتی داشته باشد. در نظام کشاورزی پایدار, مصرف نهاده های آلی و زیستی به منظور دستیابی به افزایش کیفیت محصول, حفظ محیط زیست و سلامت جامعه از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. لذا به منظور بررسی اثرات اسید فولویک و اسید آمینه بر صفات رویشی و زایشی گشنیز, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی اجرا شد. فاکتورها شامل اسید فولویک در سه سطح (صفر, 5 و 10 کیلوگرم در هکتار) و محلول پاشی اسید آمینه در دو سطح (صفر و سه در هزار) با سه تکرار بودند. نتایج نشان داد که اسید فولویک اثر معنی داری بر صفات رویشی (ارتفاع, وزن تر و خشک بوته, تعداد شاخه فرعی, تعداد برگ و وزن خشک برگ) داشت, به طوری که بیشترین وزن تر و خشک بوته (به ترتیب, 9/49 و 3/7 گرم در بوته) در نتیجه اعمال تیمار 10 کیلوگرم در هکتار اسید فولویک به دست آمد, همچنین نتایج, نشان دهنده تاثیر معنی دار اسید فولویک بر صفات زایشی (عملکرد دانه, عملکرد بوته, شاخص برداشت و تعداد بذر) بود, به طوری که بالاترین عملکرد دانه (5/942 کیلوگرم در هکتار) در سطح 10 کیلوگرم در هکتار اسید فولویک تولید شد و کمترین مقدار (0/710 کیلوگرم در هکتار) در شاهد مشاهده شد. اسید آمینه نیز بر صفات رویشی (تعداد برگ و وزن تر و خشک برگ) و صفات زایشی (عملکرد دانه, تعداد بذر و وزن هزاردانه) تاثیرگذار بود, به طوری که بیشترین تعداد برگ (0/27 تعداد در بوته) و عملکرد دانه (3/873 کیلوگرم در هکتار) با کاربرد سه در هزار اسید آمینه حاصل شد. نتایج اثرات متقابل نیز نشان داد, که سطوح مختلف اسید فولویک و اسید آمینه تاثیر معنی داری بر صفات (عملکرد دانه, عملکرد بوته, تعداد بذر در بوته و وزن هزار دانه) داشتند, به طوری که بیشترین میزان عملکرد دانه و تعداد بذر در بوته (به ترتیب با 0/985 کیلوگرم در هکتار و 6/204 تعداد در بوته) از تیمار پنج کیلوگرم اسید فولویک و سه در هزار اسید آمینه به دست آمدند. بر اساس این نتایج, می توان تیمار پنج کیلوگرم در هکتار اسید فولویک و سه در هزار اسید آمینه را در افزایش ویژگی های عملکردی و رشدی گشنیز در این آزمایش موثر دانست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی فرد، محمدحسین، غلامی، مژگان، بیات، حسن، و مرادی نژاد، فرید. (1399). تاثیر کاربرد کودهای اسید فولویک و اسید آمینه بر ویژگی های فیزیولوژیکی, رشدی و عملکرد گشنیز (Coriandrum sativum L. ). بوم شناسی کشاورزی، 12(3 )، 373-388. SID. https://sid.ir/paper/957101/fa

    Vancouver: کپی

    امینی فرد محمدحسین، غلامی مژگان، بیات حسن، مرادی نژاد فرید. تاثیر کاربرد کودهای اسید فولویک و اسید آمینه بر ویژگی های فیزیولوژیکی, رشدی و عملکرد گشنیز (Coriandrum sativum L. ). بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1399؛12(3 ):373-388. Available from: https://sid.ir/paper/957101/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین امینی فرد، مژگان غلامی، حسن بیات، و فرید مرادی نژاد، “تاثیر کاربرد کودهای اسید فولویک و اسید آمینه بر ویژگی های فیزیولوژیکی, رشدی و عملکرد گشنیز (Coriandrum sativum L. )،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 12، no. 3 ، pp. 373–388، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/957101/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button