مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

202
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

424
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف نان حاوی دانه کتان (بزرک) بر سطح سرمی آپلین و سطح چربی های خون در بیماران هیپرلیپیدمیک

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 سابقه و هدف: هیپرلیپیدمی یکی از مهم ترین عوامل ایجاد بیماری های قلبی و مرگ و میر در جهان است. مطالعات پیشین نشان داده که دانه کتان می تواند در بهبود چربی خون موثر باشد. این مطالعه با هدف تاثیر مصرف نان حاوی دانه کتان بر سطح سرمی آپلین و سطح چربی های خون در بیماران هیپرلیپدمیک انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور با 48 بیمار هیپرلیپیدمیک به مدت6 هفته انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله دو عدد نان حاوی 20% دانه کتان و گروه کنترل دو عدد نان ساده به صورت روزانه مصرف نمودند. شاخص های آنتروپومتریک, آپلین سرم, سطح چربی خون و فشار خون داوطلبان در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شدند. فعالیت های بدنی و دریافت غذایی دو گروه نیز ثبت گردید. یافته ها: میانگین سطح آپلین (02/0=p) در گروه مداخله افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل و میانگین سطح کلسترول (046/0=p), تری گلیسیرید (04/0p=) و فشار خون 04/0=p در گروه مداخله کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت. به طوری که در گروه مداخله میزان آپلین pg/ml) 9/255) نسبت به ابتدای مداخله افزایش و میزان کلسترول, تری گلیسرید, فشارخون سیستول و دیاستول به ترتیب mg/dl2/11, mg/dl 9/19, mmHg1/7, mmHg10نسبت به ابتدای مداخله کاهش داشت. تغییر معنی داری در وزن, HDL-C, LDL-C و BMI در دو گروه مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف نان دانه کتان در صورت تایید در سایر تحقیقات می تواند به عنوان یک ماده غذایی برای کاهش چربی های خون پپشنهاد شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاکری، ناهید، انتظاری، محمدحسن، و عباسی، بهنود. (1400). بررسی تاثیر مصرف نان حاوی دانه کتان (بزرک) بر سطح سرمی آپلین و سطح چربی های خون در بیماران هیپرلیپیدمیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 16(1 )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/957421/fa

    Vancouver: کپی

    شاکری ناهید، انتظاری محمدحسن، عباسی بهنود. بررسی تاثیر مصرف نان حاوی دانه کتان (بزرک) بر سطح سرمی آپلین و سطح چربی های خون در بیماران هیپرلیپیدمیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛16(1 ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/957421/fa

    IEEE: کپی

    ناهید شاکری، محمدحسن انتظاری، و بهنود عباسی، “بررسی تاثیر مصرف نان حاوی دانه کتان (بزرک) بر سطح سرمی آپلین و سطح چربی های خون در بیماران هیپرلیپیدمیک،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 1 ، pp. 1–12، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/957421/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button