Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,316
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جایگزینی کنجاله پنبه دانه با کنجاله کلزا و نمک های کلسیمی اسید چرب زنجیره بلند بر قابلیت هضم مواد مغذی خوراک و فراسنجه های خونی گاوهای شیری هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 61

چکیده

 به منظور مطالعه اثرات سطوح مختلف نمک های کلسیمی اسیدچرب زنجیربلند (چربی عبوری) و جایگزینی کنجاله کلزا به جای کنجاله پنبه دانه بر روی قابلیت هضم خوراک و فراسنجه های خونی گاوهای شیری نژاد هلشتاین, آزمایشی به صورت فاکتوریل (2´2) در قالب طرح چرخشی متوازن شامل چهار جیره غذایی, چهار دوره آزمایشی 21 روزه و 8 راس گاو شیرده سه شکم زایش, در مرحله بعد از زایش (14±3 روز پس از زایش) انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو نوع کنجاله پروتئینی پنبه دانه و کلزا به میزان 15 درصد ماده خشک جیره با دو سطح 3 و 6 درصد مکمل چربی عبوری بر اساس ماده خشک جیره های آزمایشی بودند. نتایج آزمایش نشان داد که اثرات متقابلی بین مکمل چربی عبوری با هر دو منبع پروتئینی کنجاله کلزا و پنبه دانه وجود ندارد. غلظت کلسیم, تری گلیسیرید و گلوکز سرم خون گاوهای تغذیه شده با کنجاله کلزا اختلاف معنی داری با کنجاله پنبه دانه نداشت (P>0.05), اما غلظت ازت اوره ای سرم خون با تغذیه کنجاله کلزا از 16.23 به 18.30 میلی گرم در دسی لیتر رسید و افزایش معنی داری را نشان داد (P<0.05). قابلیت هضم ماده خشک, پروتئین خام, چربی خام جیره مصرفی با تغذیه کنجاله کلزا تغییری نکرد (P>0.05), اما قابلیت هضم دیواره سلولی عاری از همی سلولز (ADF) از 50.76 به 32.96 درصد رسید و به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05). میانگین غلظت کلسیم, اوره, تری گلیسیرید, گلوکز سرم خون گاوهای آزمایشی و میانگین قابلیت هضم ظاهری ماده خشک خوراک با تغذیه مکمل چربی عبوری به میزان 6 درصد ماده خشک جیره, تغییری نکرد (P>0.05). اما قابلیت هضم ADF, پروتئین خام و چربی خام جیره با تغذیه سطح 6 درصد مکمل چربی عبوری به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05). به طور کلی با توجه به داده های آزمایش می توان نتیجه گرفت که جایگزینی کنجاله پنبه دانه با کنجاله کلزا همراه با گنجاندن 3 درصد مکمل چربی عبوری در جیره گاوهای شیری نژاد هلشتاین می تواند از نظر علمی و اقتصادی مطلوب باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جمشیدی رودباری، آمنه، قورچی، تقی، تربتی نژاد، نورمحمد، و حسنی، سعید. (1387). اثر جایگزینی کنجاله پنبه دانه با کنجاله کلزا و نمک های کلسیمی اسید چرب زنجیره بلند بر قابلیت هضم مواد مغذی خوراک و فراسنجه های خونی گاوهای شیری هلشتاین. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(1)، 54-61. SID. https://sid.ir/paper/9575/fa

    Vancouver: کپی

    جمشیدی رودباری آمنه، قورچی تقی، تربتی نژاد نورمحمد، حسنی سعید. اثر جایگزینی کنجاله پنبه دانه با کنجاله کلزا و نمک های کلسیمی اسید چرب زنجیره بلند بر قابلیت هضم مواد مغذی خوراک و فراسنجه های خونی گاوهای شیری هلشتاین. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(1):54-61. Available from: https://sid.ir/paper/9575/fa

    IEEE: کپی

    آمنه جمشیدی رودباری، تقی قورچی، نورمحمد تربتی نژاد، و سعید حسنی، “اثر جایگزینی کنجاله پنبه دانه با کنجاله کلزا و نمک های کلسیمی اسید چرب زنجیره بلند بر قابلیت هضم مواد مغذی خوراک و فراسنجه های خونی گاوهای شیری هلشتاین،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 1، pp. 54–61، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9575/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا