مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

130
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نانوالیاف سلولز بر عملکرد آهار نشاسته مورد استفاده در آثار کاغذی تاریخی

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 28

چکیده

 این پژوهش باهدف ارزیابی نانوالیاف سلولز و بررسی تاثیرات آن روی آهار نشاسته به عنوان پرکاربردترین آهار مورداستفاده در آثار کاغذی تاریخی و کاربرد آن به عنوان استحکام بخش جهت بازگرداندن مقاومت کششی و پایداری به آثار کاغذی تاریخی انجام شده است. روش انجام پژوهش تحلیلی-مقایسه ای و شیوه گردآوری داده ها از طریق آزمایش های مرتبط با موضوع پژوهش همچون pH سنجی, رنگ سنجی و اندازه گیری مقاومت کششی نمونه ها بوده است. در این پژوهش نانو الیاف سلولز با درصدهای وزنی 5/0, 1 و 2 درصد, به صورت سوسپانسیون با آب تهیه شد و جهت تیمار نمونه های بدون آهار و نمونه های حاوی آهار نشاسته, مورداستفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد شاخص مقاومت کششی نمونه های بدون آهار و نمونه های حاوی آهار نشاسته پس از تیمار افزایش پیداکرده است اما پس از کهنه سازی شاخص مقاومت کششی نمونه های حاوی آهار نشاسته مقداری کاهش یافته است. بیشترین میزان مقاومت کششی پس از تیمار مربوط به نمونه های حاوی آهار نشاسته با تیمار 2 درصد به میزان 36 Nm/g و پس از کهنه سازی نیز مربوط به نمونه های بدون آهار با تیمار 2 درصد به میزان 2/28 Nm/g است. میزان pH نمونه های بدون آهار پس از تیمار در محدوده 98/6 تا 17/7 و بعد از عمل کهنه سازی نیز در محدوده نزدیک به خنثی 85/6 تا 11/7 قرارگرفته است. pH نمونه های حاوی آهار نشاسته پس از تیمار در محدوده خنثی 36/7 تا 42/7 و پس از کهنه سازی نیز در محدوده 16/7 تا 19/7 قرارگرفته است. بررسی تغییرات رنگی نمونه ها نشان داد بعد از تیمار نمونه های بدون آهار و نمونه های حاوی آهار نشاسته, رنگ نمونه ها روشن تر شده است. بعد از مرحله کهنه سازی, رنگ هر دو گروه نمونه ها تیره تر شده و به سمت زرد شدگی تمایل پیداکرده است. البته تغییرات رنگی ایجادشده در نمونه های حاوی آهار نشاسته نسبت به نمونه های بدون آهار کمتر بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دادمحمدی، کبری، محمدی آچاچلویی، محسن، و جعفری، محمدتقی. (1400). اثر نانوالیاف سلولز بر عملکرد آهار نشاسته مورد استفاده در آثار کاغذی تاریخی. صنایع چوب و کاغذ ایران، 12(1 )، 17-28. SID. https://sid.ir/paper/957882/fa

    Vancouver: کپی

    دادمحمدی کبری، محمدی آچاچلویی محسن، جعفری محمدتقی. اثر نانوالیاف سلولز بر عملکرد آهار نشاسته مورد استفاده در آثار کاغذی تاریخی. صنایع چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1400؛12(1 ):17-28. Available from: https://sid.ir/paper/957882/fa

    IEEE: کپی

    کبری دادمحمدی، محسن محمدی آچاچلویی، و محمدتقی جعفری، “اثر نانوالیاف سلولز بر عملکرد آهار نشاسته مورد استفاده در آثار کاغذی تاریخی،” صنایع چوب و کاغذ ایران، vol. 12، no. 1 ، pp. 17–28، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/957882/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button