مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,446
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

787
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی باکتریایی و قارچی در عرقیات عرضه شده در سطح شهر بیرجند

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 58

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به اهمیت فراوان عرقیات و استفاده های دارویی متفاوت از انواع عرقیات سنتی و صنعتی, , میزان آلودگی قارچی و باکتریایی در عرقیات کاسنی, کلپوره و چهل گیاه فروشگاه های شهر بیرجند بررسی گردید. روش تحقیق:در این بررسی توصیفی - تحلیلی و مقطعی که در سال 1388 در بیرجند انجام شد, تعداد30  نمونه از عرقیات سنتی و صنعتی کاسنی, کلپوره و چهل گیاه به طورتصادفی از سطح شهر بیرجند جهت سنجش آلودگی های باکتریایی (کل کلیفرم, کلیفرم مدفوعی) و قارچی انتخاب و به آزمایشگاه منتقل و در شرایط استاندارد آزمایشگاهی, بر اساس استاندارد 7725-1 و  997موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مورد آنالیز قرارگرفت.یافته ها: نتایج به دست آمده از آنالیز نمونه ها نشان داد که در یک مورد از عرقیات سنتی کلپوره و چهل گیاه, قارچ penicillium و از عرق سنتی کاسنی, قارچ های Aspergillus و penicillium جدا گردید. 80% نمونه های سنتی عرق کاسنی و کلپوره دارای آلودگی میکروبی (کلی فرمی و غیر کلی فرمی) و از این تعداد, 25% نمونه های سنتی کاسنی, چهل گیاه و کلپوره دارای آلودگی کلی فرمی و 25% نمونه های سنتی عرق کاسنی, چهل گیاه و کلپوره دارای آلودگی کلی فرم مدفوعی بودند.  %60نمونه های صنعتی عرق کاسنی, آلودگی میکروبی (100% کلیفرمی) نشان داده اند.نتیجه گیری: با توجه به وجود آلودگی باکتریایی و قارچی در تعدادی از نمونه های عرقیات مورد مطالعه, نظارت و کنترل بیشتر در مراحل مختلف تهیه و توزیع این عرقیات بایستی صورت پذیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خدادادی، مریم، معتمدرضایی، ام البنین، جهانی، مهدی، و دری، حدیقه. (1391). بررسی آلودگی باکتریایی و قارچی در عرقیات عرضه شده در سطح شهر بیرجند. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 19(1 (پیاپی 50))، 51-58. SID. https://sid.ir/paper/95794/fa

    Vancouver: کپی

    خدادادی مریم، معتمدرضایی ام البنین، جهانی مهدی، دری حدیقه. بررسی آلودگی باکتریایی و قارچی در عرقیات عرضه شده در سطح شهر بیرجند. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1391؛19(1 (پیاپی 50)):51-58. Available from: https://sid.ir/paper/95794/fa

    IEEE: کپی

    مریم خدادادی، ام البنین معتمدرضایی، مهدی جهانی، و حدیقه دری، “بررسی آلودگی باکتریایی و قارچی در عرقیات عرضه شده در سطح شهر بیرجند،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 19، no. 1 (پیاپی 50)، pp. 51–58، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95794/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button