مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

203
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

480
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف خاک دیاتومه بر فرآسنجه های تخمیری و قابلیت هضم جیره غذایی آلوده با آفلاتوکسینB1 با استفاده از میکرو ارگانیسم های جداشده از شکمبه در شرایط برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 41

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی, افزودنی خاک دیاتومه بر اثرات منفی آفلاتوکسین بر تولید گاز, قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی جیره غذایی گوسفند در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. آزمایش در قالب, طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار در هر تیمار در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 1-جیره پایه (شاهد بدون متانول), 2-شاهد با متانول, 3-شاهد با متانول + آفلاتوکسین به میزان 800 نانوگرم در میلی لیتر مایع شکمبه (جیره آلوده با آفلاتوکسین), 4, 5 و 6-جیره آلوده با آفلاتوکسین + سطوح 7, 75 و150میلی گرم دیاتومه بودند. از شیشه های با حجم 100 میلی لیتر به روش کشت ثابت برای اندازه گیری میزان تولید گاز و قابلیت هضم استفاده شد. هر یک از شیشه ها با گاز دی اکسید کربن پر و سپس با درپوش لاستیکی پلمپ و در حمام آبی در دمای 39 درجه سانتیگراد انکوباسیون شد. کمترین مقدار تجزیه پذیری ماده خشک و ماده آلی و بیشنرین غلظت آمونیاک مربوط به تیمار دارای آفلاتوکسین بود (05/0>P). آفلاتوکسن سبب کاهش فراسنجه های تخمیری تولید گاز, میزان انرژی متابولیسمی و اسید های چرب فرار در مقایسه با تیمارهای شاهد نشد. افزودن دو سطح پایین و میانی دیاتومه سبب بهبود تجزیه پذیری ماده خشک و ماده آلی در مقایسه با گروه آفلاتوکسین شد (05/0>P). همچنین محیط کشت حاوی خاک دیاتومه در سطح پایین)7 میلی گرم در 200 میلی گرم جیره(سبب بهبود اثرات منفی آفلاتوکسین برشاخص تفکیک پذیری, توده میکروبی و راندمان سنتز میکروبی شد (05/0>P). می توان نتیجه گرفت که افزودنی خاک دیاتومه پتانسیل بهبود اثرات منفی آفلاتوکسین را بر کارکرد شکمبه در شرایط آزمایشگاهی را دارد و تحقیق بیشتر در خصوص مکانیسم عمل آن در اکوسیستم میکروبی شکمبه ضرورت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری، رشید، نعمتی، ذبیح اله، کامرانی، نامدار، و کریمی، امیر. (1399). اثر سطوح مختلف خاک دیاتومه بر فرآسنجه های تخمیری و قابلیت هضم جیره غذایی آلوده با آفلاتوکسینB1 با استفاده از میکرو ارگانیسم های جداشده از شکمبه در شرایط برون تنی. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، 16(2 (پیاپی 41) )، 25-41. SID. https://sid.ir/paper/958481/fa

    Vancouver: کپی

    صفری رشید، نعمتی ذبیح اله، کامرانی نامدار، کریمی امیر. اثر سطوح مختلف خاک دیاتومه بر فرآسنجه های تخمیری و قابلیت هضم جیره غذایی آلوده با آفلاتوکسینB1 با استفاده از میکرو ارگانیسم های جداشده از شکمبه در شرایط برون تنی. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)[Internet]. 1399؛16(2 (پیاپی 41) ):25-41. Available from: https://sid.ir/paper/958481/fa

    IEEE: کپی

    رشید صفری، ذبیح اله نعمتی، نامدار کامرانی، و امیر کریمی، “اثر سطوح مختلف خاک دیاتومه بر فرآسنجه های تخمیری و قابلیت هضم جیره غذایی آلوده با آفلاتوکسینB1 با استفاده از میکرو ارگانیسم های جداشده از شکمبه در شرایط برون تنی،” میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، vol. 16، no. 2 (پیاپی 41) ، pp. 25–41، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/958481/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button