مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

208
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

432
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثر نوع پیش تیمار و شرایط فشرده سازی بر خواص فیزیکی و مکانیکی چوب های پالونیا و صنوبر

صفحات

 صفحه شروع 521 | صفحه پایان 536

چکیده

 به دلیل کمبود منابع جنگلی, استفاده از گونه های چوبی تندرشد مورد توجه طراحان و مهندسان قرار گرفته است. وزن مخصوص و مقاومت های مکانیکی کم, از چالش های اساسی بکارگیری برخی از این گونه های چوبی بویژه در تولید فراورده های ساختمانی و ویژگی نهایی آنها می باشد. استفاده از روش های مختلفی همچون تیمارهای گرمابی و گرمایی توام با تکنیک فشرده سازی می تواند راهکاری برای رفع این مشکل باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثر نوع پیش تیمار و شرایط فشردگی بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی چوب پالونیا (Paulownia fortune) و صنوبر (Populus deltoides) انجام شده است. بدین منظور, از پیش تیمار با آب C˚ 25 و فشردگی در پرس گرم C˚ 160 و همچنین پیش تیمار با بخارآب C˚ 160 و فشردگی در پرس سرد C˚ 60 استفاده شد. فشردگی در دو سطح 25 و 50 درصد و به مدت 20 دقیقه در پرس با فشار 5 مگاپاسگال جهت رسیدن به ضخامت نهایی cm2 انجام شد. سپس متعادل سازی نمونه ها در پرس سرد با هدف کاهش برگشت پذیری ضخامت و رسیدن به دما و رطوبت تعادل در محیط انجام شد. جهت بررسی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی نمونه های حاصله, آزمون هایی شامل: دانسیته, جذب آب و واکشیدگی ضخامت (پس از 96 ساعت غوطه وری در آب), مدول گسیختگی, مدول الاستیسیته خمشی, مقاومت به ضربه و سختی انجام شدند. نتایج نشان داد که چوب صنوبر به دلیل دانسیته بالاتر, از خواص فیزیکی و مکانیکی مطلوب تری نسبت به گونه پالونیا برخوردار می باشد. به جز واکشیدگی ضخامت, خواص فیزیکی مطلوب و مقاومت های مکانیکی بالاتر در نمونه های چوبی اصلاح شده به روش بخارآب-پرس سرد بدست آمد. تاثیرگذاری بیشتر فرآیند اصلاح با بخار آب-پرس سرد بر روی خواص بخوبی مشاهده شد. مقادیر جذب آب و واکشیدگی ضخامت نمونه های چوبی با افزایش درصد فشردگی افزایش یافت. با افزایش درصد فشردگی و به تبع آن افزایش دانسیته نمونه های چوبی, به غیر از مقاومت به ضربه بقیه خواص مکانیکی روند کاهشی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راشدی، کامبیز، مرادپور، پیام، و زارع حسین آبادی، حمید. (1400). بررسی مقایسه ای اثر نوع پیش تیمار و شرایط فشرده سازی بر خواص فیزیکی و مکانیکی چوب های پالونیا و صنوبر. صنایع چوب و کاغذ ایران، 12(4 )، 521-536. SID. https://sid.ir/paper/958502/fa

    Vancouver: کپی

    راشدی کامبیز، مرادپور پیام، زارع حسین آبادی حمید. بررسی مقایسه ای اثر نوع پیش تیمار و شرایط فشرده سازی بر خواص فیزیکی و مکانیکی چوب های پالونیا و صنوبر. صنایع چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1400؛12(4 ):521-536. Available from: https://sid.ir/paper/958502/fa

    IEEE: کپی

    کامبیز راشدی، پیام مرادپور، و حمید زارع حسین آبادی، “بررسی مقایسه ای اثر نوع پیش تیمار و شرایط فشرده سازی بر خواص فیزیکی و مکانیکی چوب های پالونیا و صنوبر،” صنایع چوب و کاغذ ایران، vol. 12، no. 4 ، pp. 521–536، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/958502/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button