Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,661
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری بر غلظت عناصر پرمصرف و سدیم در ریشه پنج پایه مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 27

چکیده

 تاثیر چهار سطح کلرید سدیم بر غلظت عناصر پرمصرف در ریشه دانهال های پنج پایه مرکبات شامل بکرائی, ولکامریانا, نارنج, لیموشیرین و لیموآب به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار در گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. دانهال های یکساله پایه های مورد بررسی در گلدان های حاوی خاک آهکی (pH=8.2) کشت شد و آبیاری آنها با آب آبیاری حاوی غلظت های صفر, 20, 40 و 60 میلی مول در لیتر کلرید سدیم صورت گرفت. پس از اتمام مدت آزمایش, غلظت عناصر پرمصرف شامل ازت, فسفر, پتاسیم, کلسیم, منیزیم و سدیم در ریشه اندازه گیری شد. در تیمار شاهد, بین پایه های مورد آزمایش از نظر غلظت عناصر پرمصرف اختلاف معنی داری وجود داشت. شوری اثرات متفاوتی بر غلظت عناصر پرمصرف گذاشت. شوری منجر به افزایش غلظت نیتروژن در ریشه همه پایه ها به جز نارنج گردید. غلظت فسفر در ریشه همه پایه ها به جز لیموآب افزایش و غلظت پتاسیم در ریشه همه پایه ها به جز لیموشیرین کاهش یافت. غلظت منیزیم در ریشه همه پایه ها افزایش و غلظت کلسیم در ریشه همه پایه ها به جز ولکامریانا کاهش یافت. غلظت سدیم در ریشه همه پایه ها افزایش یافت ولی میزان افزایش در ریشه ولکامریانا و بکرایی بیشتر از سایر پایه ها بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابوطالبی جهرمی، عبدالحسین، حسن زاده خانکهدانی، حامد، و عرب زادگان، محمدصادق. (1387). اثر شوری بر غلظت عناصر پرمصرف و سدیم در ریشه پنج پایه مرکبات. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(1)، 19-27. SID. https://sid.ir/paper/9587/fa

    Vancouver: کپی

    ابوطالبی جهرمی عبدالحسین، حسن زاده خانکهدانی حامد، عرب زادگان محمدصادق. اثر شوری بر غلظت عناصر پرمصرف و سدیم در ریشه پنج پایه مرکبات. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(1):19-27. Available from: https://sid.ir/paper/9587/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحسین ابوطالبی جهرمی، حامد حسن زاده خانکهدانی، و محمدصادق عرب زادگان، “اثر شوری بر غلظت عناصر پرمصرف و سدیم در ریشه پنج پایه مرکبات،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 1، pp. 19–27، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9587/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا