مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

238
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

440
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر زمان برداشت و روش خشک کردن بذر بر کیفیت جوانه زنی بذر پیاز

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 145

چکیده

 به منظور تعیین بهترین زمان برداشت و روش خشک کردن بذر پیاز, پس از کشت دو نوع پیاز (توده بومی درچه اصفهان (روز بلند) و رقم تگزاس ارلی گرانو 502 (روز کوتاه), بذور این ارقام در پنج زمان مختلف برداشت شدند و دو آزمایش جداگانه به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1393 در آزمایشگاه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان اجرا شد. فاکتورها شامل زمان برداشت بذر در پنج سطح شامل: کپسول سبز, کپسول زرد, پنج درصد شکافته شدن کپسول ها, 50 درصد شکافته شدن کپسول ها و 100 درصد شکافته شدن کپسول ها و روش خشک کردن بذر در دو سطح سایه خشک و آفتاب خشک بودند. صفات اندازه گیری شده شامل درصد و سرعت جوانه زنی, وزن هزار دانه و صفات طولی و وزنی گیاهچه پیاز بود. نتایج نشان داد که همه صفات به جزء وزن هزار دانه تحت تأثیر تیمار ها قرار گرفتند. در توده بومی درچه, بیشترین درصد جوانه زنی (96 درصد) در کپسول زرد و 100 درصد شکافته شدن کپسول ها و روش سایه خشک و بیشترین سرعت جوانه زنی (34/1 روز) در پنج درصد شکافته شدن کپسول ها و سایه خشک به دست آمد. در رقم تگزاس ارلی گرانو, بیشترین درصد جوانه زنی (5/94 درصد) در کپسول زرد و روش سایه خشک و بیشترین سرعت جوانه زنی (92/0 روز ) در 50 درصد شکافته شدن کپسول ها و سایه خشک به دست آمد؛ که با زمان کپسول زرد تفاوت معنی دار نداشت. در رقم تگزاس ارلی گرانو بیشترین مقادیر صفات طول بوته, طول ساقه چه و طول ریشه چه (به ترتیب 88/53 سانتی متر, 22/16 سانتی متر و 84/37 سانتی متر) به زمان پنج درصد شکافته شدن کپسول ها و روش سایه خشک اختصاص داشت. در هر دو رقم پیاز, کمترین مقادیر هر یک از صفات اندازه گیری شده مربوط به مرحله کپسول سبز و روش آفتاب خشک بود. مطابق نتایج این آزمایش, مرحله دوم برداشت (کپسول زرد) با روش سایه خشک, بهترین زمان برداشت بذر پیاز است که از ریزش بذر ناشی از تعویق برداشت تا رسیدگی کامل همه چتر ها و کپسول و افت شدید عملکرد جلوگیری می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاه منصوری، عماد، عباسی، زهرا، و شیرازی، فرزاد. (1399). بررسی تأثیر زمان برداشت و روش خشک کردن بذر بر کیفیت جوانه زنی بذر پیاز. علوم سبزی ها، 4(8 )، 133-145. SID. https://sid.ir/paper/958718/fa

    Vancouver: کپی

    شاه منصوری عماد، عباسی زهرا، شیرازی فرزاد. بررسی تأثیر زمان برداشت و روش خشک کردن بذر بر کیفیت جوانه زنی بذر پیاز. علوم سبزی ها[Internet]. 1399؛4(8 ):133-145. Available from: https://sid.ir/paper/958718/fa

    IEEE: کپی

    عماد شاه منصوری، زهرا عباسی، و فرزاد شیرازی، “بررسی تأثیر زمان برداشت و روش خشک کردن بذر بر کیفیت جوانه زنی بذر پیاز،” علوم سبزی ها، vol. 4، no. 8 ، pp. 133–145، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/958718/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button