مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

790
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی واکنش ده ژنوتبپ جو به شوری در مرحله جوانه زنی و رشدگیاهچه (.Hordeum Vulgar L)

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 46

کلیدواژه

چکیده

 به منظور بررسی اثرات شوری بر روی جوانه زنی جو, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار در آزمایشگاه تحقیقات بذر دانشکده علوم زراعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال 1385 انجام شد. فاکتورها شامل: ده رقم جو معرفی شده توسط مرکز تحقیقات استان گلستان به نامهای ترکمن, ایذه, 1- یکنواخت, سیاه, صحرا, بومی, 15G, 11G, 14G, 5G (ژنوتیپ های برتر امید بخش) و فاکتور شوری در سه سطح شاهد (صفر, 8 و 16 دسی زیمنس بر متر) بود. نتایج نشان داد که صفاتی چون درصد جوانه زنی, سرعت و یکنواختی جوانه زنی, طول ریشه چه, طول ساقه چه, وزن خشک گیاه و تخلیه ذخایر بذر مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه تمام صفات مورد بررسی بجز وزن خشک ساقه چه تحت تاثیر شوری قرار گرفتند. شوری بر روی تمام صفات تاثیر منفی معنی داری داشت. اثر متقابل رقم و شوری بر روی سرعت تندش, طول ریشه چه, طول ساقه چه, وزن خشک گیاه و تخلیه ذخایر بذر تاثیر متقابل معنی دار داشت. همچنین این ژنوتیپ های از نظر صفات مورد بررسی با یکدیگر اختلاف معنی داری داشتند. مطالعات نشان داد که ژنوتیپ های اصلاح شده و جدید نسبت به ژنوتیپ های قدیمی در برابر افزایش سطح شوری مقاومت بیشتری از خود نشان داده و گویای این حقیقت است که شاید اصلاح نباتات در این زمینه موفق عمل کرده است. البته باید توجه داشت که آزمایشات تکمیلی در این زمینه الزامی است .

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اعتصامی، مارال، و گالشی، سراله. (1387). ارزیابی واکنش ده ژنوتبپ جو به شوری در مرحله جوانه زنی و رشدگیاهچه (.Hordeum Vulgar L). علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(5)، 39-46. SID. https://sid.ir/paper/9598/fa

    Vancouver: کپی

    اعتصامی مارال، گالشی سراله. ارزیابی واکنش ده ژنوتبپ جو به شوری در مرحله جوانه زنی و رشدگیاهچه (.Hordeum Vulgar L). علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(5):39-46. Available from: https://sid.ir/paper/9598/fa

    IEEE: کپی

    مارال اعتصامی، و سراله گالشی، “ارزیابی واکنش ده ژنوتبپ جو به شوری در مرحله جوانه زنی و رشدگیاهچه (.Hordeum Vulgar L)،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 5، pp. 39–46، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9598/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button