مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,253
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

775
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی و بررسی امکان استفاده از سطوح مختلف پوسته پسته خشک شده بر عملکرد پروار بره های نژاد افشاری ایران

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 148

چکیده

 این آزمایش به منظور شناخت ارزش تغذیه ای پوسته پسته خشک شده و امکان استفاده از آن در تغذیه بره های پرواری انجام شد. به این منظور تجزیه های شیمیایی و معدنی کاملی از پوسته پسته و همچنین آزمایش تولید گاز, آزمایش تعیین تجزیه پذیری پروتئین خام به روش های کیسه های نایلونی و تعیین قابلیت هضم ماده خشک به روش حیوان زنده و روش آزمایشگاهی انجام گردید. این ضایعات حاوی 7/1 مگاکالری در هر کیلوگرم ماده خشک انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام, چربی خام, کلسیم و فسفر آن به ترتیب 67/10, 50/4, 53/0 و 08/0 درصد و تجزیه پذیری موثر ماده خشک و پروتئین خام آن به ترتیب 06/74 و 14/76 درصد بوده و قابلیت هضم ماده آلی در ماده خشک آن 02/46 درصد است. به منظور امکان استفاده از پوسته پسته خشک شده و تعیین سطح مطلوب مصرف آن در تغذیه دام, سطوح مختلف 0, 10, 15, 20, 25, 30, و 35 درصد پوسته پسته خشک شده در قالب یک طرح کاملا تصادفی با هفت تیمار بر عملکرد پروار 70 راس بره افشاری 6 ماهه (میانگین وزن 21/1±9/35 کیلوگرم) آزمایش گردید. ضریب تبدیل غذایی برای تیمار های فوق به ترتیب 56/8, 23/8, 60/8, 54/8, 60/8, 18/9 و 23/9 بود که تا تیمار 5 (حاوی 25 درصد پوسته پسته) تفاوت معنی داری با گروه کنترل نداشت. در پایان 90 روز دوره پروار, دام ها کشتار و ماده خشک مصرفی, افزایش وزن روزانه, امتیاز بدنی, ضریب تبدیل و فراسنجه های مربوط به تفکیک لاشه اندازه گیری گردیدند. نتیجه آزمایش ها همراه با برآورد اقتصادی نشان داد که مصرف بقایای پسته تا 25 درصد ماده خشک مصرفی بره های پرواری میسر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدوی، علی، زاغری، مجتبی، زاهدی فر، مجتبی، نیک خواه، علی، و آقاشاهی، علیرضا. (1387). تعیین ارزش غذایی و بررسی امکان استفاده از سطوح مختلف پوسته پسته خشک شده بر عملکرد پروار بره های نژاد افشاری ایران. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(5)، 139-148. SID. https://sid.ir/paper/9605/fa

    Vancouver: کپی

    مهدوی علی، زاغری مجتبی، زاهدی فر مجتبی، نیک خواه علی، آقاشاهی علیرضا. تعیین ارزش غذایی و بررسی امکان استفاده از سطوح مختلف پوسته پسته خشک شده بر عملکرد پروار بره های نژاد افشاری ایران. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(5):139-148. Available from: https://sid.ir/paper/9605/fa

    IEEE: کپی

    علی مهدوی، مجتبی زاغری، مجتبی زاهدی فر، علی نیک خواه، و علیرضا آقاشاهی، “تعیین ارزش غذایی و بررسی امکان استفاده از سطوح مختلف پوسته پسته خشک شده بر عملکرد پروار بره های نژاد افشاری ایران،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 5، pp. 139–148، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9605/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button