Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

253
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

459
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نیاز آموزشی کشاورزان شهرستان دشتی در تولید گوجه فرنگی ارگانیک

صفحات

 صفحه شروع 138 | صفحه پایان 156

چکیده

 این پژوهش با هدف تعیین نیاز آموزشی کشاورزان در مرحله های گونه گون کاشت, داشت و برداشت گوجه فرنگی ارگانیک به انجام رسید. دیدمان تحقیق از نظر ماهیت موضوع کمّی بوده, نوع تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوهی گردآوری داده ها میدانی بود. جامعه ی آماری شامل 31 تن کارشناس و 550 تن از گوجه فرنگی کاران شهرستان دشتی بود که از طریق روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب و استفاده از فرمول کوکران, شمار 226 کشاورز به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار پژوهش پرسشنامه بود که روایی محتوایی آن توسط نظرخواهی از اعضای هیئت علمی دانشگاه و کارشناسان جهاد کشاورزی, و روایی همگرا از طریق محاسبه ی CR=0. 81 و AVE=0. 73 تأیید شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از نرم افزار R و محاسبه ی ضریب تتای ترتیبی برای بخش های مختلف پرسشنامه(82/0-75/0 Ө = ) به دست آمد. پردازش نیازهای آموزشی بر مبنای مدل بوریچ صورت گرفت و مهم ترین نیازهای تولید محصول ارگانیک مشخص شدند. بر این اساس, مدیریت صحیح خاک و آماده سازی زمین زیر کشت, شناسایی و از بین بردن محل های تکثیر و زمستان گذرانی آفت ها, و کاشت رقم های جدید محصول که به آفت ها و بیماری ها مقاوم هستند, از مهم ترین نیازهای آموزشی در هر دو گروه کشاورزان و کارشناسان شناسایی شدند. توافق سنجی بین دیدگاه این دو گروه, با استفاده از آزمون من ویت نی صورت گرفت و یافته ها نشان دادند که این دو گروه در مورد بیشتر نیازهای آموزشی دیدگاه یکسانی دارند. نتایج تحلیل رگرسیون ترتیبی برای بررسی نقش متغیرهای اثرگذار بر نیازهای آموزشی, نشان داد که از بین متغیرهای پژوهش, تنها سه متغیر میزان تحصیلات, میزان عملکرد محصول و سطح زیر کشت بر احتمال برآورد نیازهای آموزشی گوجه فرنگی کاران تأثیر داشته اند. بدین ترتیب هر چه سطح تحصیل کشاورزان و عملکرد محصول گوجه فرنگی آنان بیشتر باشد, احساس نیاز آموزشی در آنها بالاتر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجیانی، شهربانو، واحدی، مرجان، و آرایش، محمدباقر. (1399). نیاز آموزشی کشاورزان شهرستان دشتی در تولید گوجه فرنگی ارگانیک. پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، -(52 )، 138-156. SID. https://sid.ir/paper/960517/fa

    Vancouver: کپی

    حاجیانی شهربانو، واحدی مرجان، آرایش محمدباقر. نیاز آموزشی کشاورزان شهرستان دشتی در تولید گوجه فرنگی ارگانیک. پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی[Internet]. 1399؛-(52 ):138-156. Available from: https://sid.ir/paper/960517/fa

    IEEE: کپی

    شهربانو حاجیانی، مرجان واحدی، و محمدباقر آرایش، “نیاز آموزشی کشاورزان شهرستان دشتی در تولید گوجه فرنگی ارگانیک،” پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، vol. -، no. 52 ، pp. 138–156، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/960517/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا