مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

312
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج پکتین از پوست و کلاهک کدو حلوایی به روش مایکروویو

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 190

چکیده

 زمینه مطالعه: پکتین محلول قندی پیچیده ای است و به طور گسترده ای به عنوان عامل ژل کننده و پایدارکننده, بافت دهنده و امولسیون کننده در صنایع غذایی استفاده می شود. با افزایش تولید و فراوری میوه ها و سبزیجات فراورده های جانبی زیادی به وجود می آید. کلاهک و پوست کدو نیز یکی فراورده های جانبی است که دارای مواد با ارزشی مانند پکتین است و می تواند از جنبه اقتصادی و زیست محیطی سودمند باشد. استفاده از امواج ماکروویو از جمله روش های نوین استخراج موثر ترکیبات خاص است. این روش نسبت به روش های سنتی مزایای بسیاری دارد که از جمله آن می توان به فرایند زمان کوتاه تر, حلال مصرفی کمتر, راندمان تولید بالاتر, تولید محصول با کیفیت تر و صرف هزینه کمتر اشاره کرد. هدف: در این تحقیق استخراج پکتین از پوست و کلاهک کدو حلوایی با استفاده از ماکروویو در دو دمای 80 و 90 درجه سانتی گراد, با توان 20 وات و زمان های 10, 15, 20 و 30 دقیقه, pH 5/1 و 2 و نسبت نمونه به حلال 20 و 30 درصد وزنی/ حجمی انجام شد. روش کار: سپس آزمایشات بعدی بر روی تیمارهای منتخب که بازده بالاتری داشتند, انجام شد. نتایج آزمون ها بر اساس طرح کاملا تصادفی در سطح احتمال 5% تجزیه و تحلیل شد. نتایج: بالاترین بازده استخراج (3/24%), مقدار اسید گالاکتورونیک (6/46%) مربوط به پکتین استخراج شده از کلاهک, درجه استری (3/44%), پایداری و فعالیت امولسیفایر مربوط به پکتین استخراج شده از پوست کدو حلوایی تعیین گردید (05/0 >P). پکتین پوست و کلاهک کدو حلوایی از نوع کم متوکسیل می باشد. رفتار جریانی محلول های پکتین حاصل از پوست و کلاهک کدو حلوایی در تمامی غلظت ها نیوتنی بود. نتایج FTIR نشان داد پکتین کلاهک از لحاظ ساختاری شباهت بیشتری به پکتین استاندارد دارد. نتیجه گیری نهایی: بنابراین می توان از این گونه ضایعات کشاورزی به عنوان یک منبع نوید بخش در تولید پکتین استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درویشی، منوچهر، و یزدان پناه، صدیقه. (1400). استخراج پکتین از پوست و کلاهک کدو حلوایی به روش مایکروویو. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 31(1 )، 177-190. SID. https://sid.ir/paper/960535/fa

    Vancouver: کپی

    درویشی منوچهر، یزدان پناه صدیقه. استخراج پکتین از پوست و کلاهک کدو حلوایی به روش مایکروویو. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(1 ):177-190. Available from: https://sid.ir/paper/960535/fa

    IEEE: کپی

    منوچهر درویشی، و صدیقه یزدان پناه، “استخراج پکتین از پوست و کلاهک کدو حلوایی به روش مایکروویو،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 1 ، pp. 177–190، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/960535/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button