مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

338
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

73
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه و مدل سازی حساسیت به کوفتگی میوه زردآلو تحت تأثیر ویژگی های ضربه و خصوصیات میوه

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 83

چکیده

 زمینه مطالعاتی: کوفتگی شایع ترین نوع صدمات مکانیکی میوه ها در فرآیندهای پس از برداشت مانند بسته بندی و حمل ونقل می باشد. بررسی و پیش بینی دقیق و مناسب حساسیت به کوفتگی می تواند در انتخاب نوع محصول و مدیریت بهتر فرآیندهای پس از برداشت میوه ها مفید باشد. هدف: تحقیق حاضر با هدف بررسی حساسیت به کوفتگی میوه زردآلو و مدل سازی آن تحت تأثیر مشخصه های ضربه (انرژی ضربه و بیشینه نیروی برخورد) و مشخصه های فیزیکی زردآلو (شعاع انحنا و سفتی آکوستیک) و با نگرش شناسایی رقم مقاوم تر در برابر کوفتگی انجام شد. روش کار: برای انجام آزمایش های تجربی و اندازه گیری خصوصیات فیزیکی مرتبط از دو رقم زردآلوی شاهرودی و اردوباد استفاده شد. ضرباتی با سطوح مختلف انرژی اعمال و حساسیت به کوفتگی به صورت مدل ها وتوابع رگرسیونی خطی و خطی چندگانه توسعه داده شدند. در این مدل ها, انرژی جذب شده توسط زردآلو به صورت تابعی از خصوصیات ضربه (بیشینه نیروی برخورد یا انرژی ضربه) در کنار خصوصیات میوه ( شعاع انحنا و سفتی آکوستیک) پیش بینی شد. نتایج: طبق یافته های این مطالعه همه مشخصه های منتخب و بعضی از اثرات متقابل آن ها تأثیر معنی داری بر میزان کوفتگی محصول داشتند. معادله رگرسیونی خطی چندگانه بهترین مدل برای پیش بینی حساسیت به کوفتگی زردآلو انتخاب شد. نتایج نشان داد با افزایش مشخصه های شعاع انحنا و سفتی آکوستیک میوه, مقدار کوفتگی کاهش می یابد اما با افزایش هر دو مشخصه نیروی برخورد و انرژی ضربه, انرژی جذب شده افزایش پیدا می کند. نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج این تحقیق, رقم اردوباد حساسیت کمتری نسبت به کوفتگی دارد و برای انتقال به مسافت های طولانی گزینه مناسب تری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خدائی، مهدی، سیدلو، سیدصادق، صادقی، مرتضی، و ظریف نشاط، سعید. (1400). مطالعه و مدل سازی حساسیت به کوفتگی میوه زردآلو تحت تأثیر ویژگی های ضربه و خصوصیات میوه. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 31(3 )، 63-83. SID. https://sid.ir/paper/960543/fa

    Vancouver: کپی

    خدائی مهدی، سیدلو سیدصادق، صادقی مرتضی، ظریف نشاط سعید. مطالعه و مدل سازی حساسیت به کوفتگی میوه زردآلو تحت تأثیر ویژگی های ضربه و خصوصیات میوه. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(3 ):63-83. Available from: https://sid.ir/paper/960543/fa

    IEEE: کپی

    مهدی خدائی، سیدصادق سیدلو، مرتضی صادقی، و سعید ظریف نشاط، “مطالعه و مدل سازی حساسیت به کوفتگی میوه زردآلو تحت تأثیر ویژگی های ضربه و خصوصیات میوه،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 3 ، pp. 63–83، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/960543/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button