مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,384
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

10

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح متفاوت پربیوتیک اینولین جیره غذایی بر شاخص های رشد، تغذیه، نرخ بازماندگی و ترکیب بدن فیل ماهیان (Huso huso (Linnaeus, 1754 جوان پرورشی

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 67

کلیدواژه

فیل ماهی (Huso huso)Q3

چکیده

 استفاده از پربیوتیک ها به عنوان مواد غذایی غیرقابل هضم که به طور موثری سلامتی میزبان را از طریق تحریک و یا محدود کردن رشد باکتری های موجود در روده تحت تاثیر قرار می دهند, ایده جدیدی است که در آبزی پروری شکل گرفته است. این پژوهش به منظور ارزیابی تاثیر یکی از انواع پربیوتیک ها به نام اینولین بر شاخص رشد, تغذیه, نرخ بازماندگی و ترکیب بدن فیل ماهیان جوان پرورشی انجام شد. این تحقیق با استفاده از طرح کاملا تصادفی شامل سطوح 1, 2 و 3 درصد اینولین که جایگزین سلولز جیره شاهد شدند در قالب چهار تیمار با سه تکرار طراحی شد. بچه ماهیان با میانگین وزنی 38/0±14/16 گرم و تراکم 50 عدد در حوضچه های فایبرگلاس به مدت 8 هفته با جیره های آزمایشی تا حد سیری تغذیه شدند. پارامترهای اندازه گیری شده شامل معیارهای رشد (وزن نهایی, نرخ رشد ویژه, فاکتور وضعیت, مقدار غذای خورده شده روزانه و سرعت رشد طولی و وزنی), شاخص های تغذیه ای (ضریب تبدیل غذا, کارایی غذا, نسبت بازده پروتئینی, میزان بهره برداری خالص از پروتئین, نسبت کارایی چربی, ارزش تولید چربی و ارزش تولید انرژی), ترکیب شیمیایی لاشه (رطوبت, خاکستر, چربی و پروتئین) و تراکم باکتریایی روده بود. نتایج حاصل از رگرسیون خطی حاکی از همبستگی منفی بین سطوح مختلف پربیوتیک اینولین و برخی شاخص های رشد و تغذیه شامل وزن نهایی, نرخ رشد ویژه, کارآیی ابقا انرژی, نسبت کارآیی پروتئین, میزان بهره برداری خالص از پروتئین و کارایی غذا در فیل ماهیان پرورشی بود؛ به طوری که در سطح 3 درصد اینولین در جیره مقادیر فاکتورهای فوق الذکر در مقایسه با سایر تیمارها کاهش یافت (05/0>P). بیشترین نرخ بقا بدون هیچ گونه تفاوت معنی داری در سطح یک درصد اینولین در جیره غذایی مشاهده گردید (05/0<P) و به موازات آن تعداد کل لاکتوباسیلوس های روده نیز در همین گروه نسبت به سایر تیمارها افزایش یافت (05/0>P) یافته های آنالیز لاشه نشان داد که هیچ کدام از تیمارها بر ترکیبات بدن فیل ماهیان جوان پرورشی تاثیر معنی داری نگذاشتند (05/0<P) نتایج این مطالعه نشان داد سطوح متفاوت پربیوتیک اینولین قابلیت تاثیر گذاری بالایی بر افزایش عملکرد رشد و کارایی تغذیه در فیل ماهی پرورشی ندارند و این پربیوتیک نمی تواند مکمل مناسبی برای جیره غذایی فیل ماهی باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکرمی، رضا، حاجی مرادلو، عبدالمجید، متین فر، عباس، عابدیان کناری، عبدالمحمد، و علی محمدی، سیداکبر. (1387). اثرات سطوح متفاوت پربیوتیک اینولین جیره غذایی بر شاخص های رشد, تغذیه, نرخ بازماندگی و ترکیب بدن فیل ماهیان (Huso huso (Linnaeus, 1754 جوان پرورشی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(5)، 55-67. SID. https://sid.ir/paper/9607/fa

    Vancouver: کپی

    اکرمی رضا، حاجی مرادلو عبدالمجید، متین فر عباس، عابدیان کناری عبدالمحمد، علی محمدی سیداکبر. اثرات سطوح متفاوت پربیوتیک اینولین جیره غذایی بر شاخص های رشد, تغذیه, نرخ بازماندگی و ترکیب بدن فیل ماهیان (Huso huso (Linnaeus, 1754 جوان پرورشی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(5):55-67. Available from: https://sid.ir/paper/9607/fa

    IEEE: کپی

    رضا اکرمی، عبدالمجید حاجی مرادلو، عباس متین فر، عبدالمحمد عابدیان کناری، و سیداکبر علی محمدی، “اثرات سطوح متفاوت پربیوتیک اینولین جیره غذایی بر شاخص های رشد, تغذیه, نرخ بازماندگی و ترکیب بدن فیل ماهیان (Huso huso (Linnaeus, 1754 جوان پرورشی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 5، pp. 55–67، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9607/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button