مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

312
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

120
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید سیلاژ بیولوژیک از ضایعات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده از باکتری های اتوژن و سنجش کمی و کیفی پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب محصول

صفحات

 صفحه شروع 203 | صفحه پایان 212

چکیده

 با افزایش مراکز فراوری ماهی قزل آلای رنگین کمان در کشور, استفاده بهینه از ضایعات تولید شده در این مراکز ضروری به نظر می رسد. یکی از روش های استفاده بهینه از ضایعات, تبدیل آن ها به محصولاتی با ارزش افزوده بالا نظیر بیوسیلاژ می باشد. این محصول در صورت دارابودن خصوصیات مطلوب, می تواند در صنعت تغذیه آبزیان, دام و طیور استفاده گردد. هدف این مطالعه تولید بیوسیلاژ از ضایعات ماهی مذکور با استفاده از باکتری های اتوژن و بررسی پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب محصول است. نتایج نشان داد مجموع اسیدهای آمینه ضروری, غیر ضروری و کل در محصول تولیدشده به ترتیب 32/12, 27/06 و 59/18 گرم در 100 گرم سوبسترا است. در ادامه مشخص شد در بین اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری به ترتیب آرژینین و گلوتامیک اسید دارای بیشترین مقدار هستند (به ترتیب 5/82 و 59/5 گرم در 100 گرم سوبسترا) و محصول تولید شده فاقد اسید آمینه تریپتوفان است. در محصول تولید شده شاخص شیمیایی بر اساس پروتئین های مرجع برای اسیدآمینه های هیستیدین, آرژینین, والین و لوسین بالای یک محاسبه شد. بررسی ترکیب اسیدهای چرب بیوسیلاژ نشان داد مجموع اسیدهای چرب اشباع (SFA), اسیدهای چرب تک غیر اشباع (MUFA) و اسیدهای چرب چند غیر اشباع (PUFA) در این محصول به ترتیب 33/39, 31/32 و 35/27 درصد می باشد. در ادامه نسبت امگا6 به امگا3 در سیلاژ بیولوژیک 9/73 گزارش گردید. بر اساس نتایج, بیوسیلاژ تولیدشده از ضایعات ماهی قزل آلای رنگین کمان از نظر ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب غنی بوده و می تواند به فرمولاسیون جیره در تغذیه آبزیان, دام و طیور اضافه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری، رضا، ریحانی پول، سهیل، بانکه ساز، زهرا، تقوی، محمدجواد، و صفری، عین اله. (1400). تولید سیلاژ بیولوژیک از ضایعات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده از باکتری های اتوژن و سنجش کمی و کیفی پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب محصول. علوم آبزی پروری، 9(16 )، 203-212. SID. https://sid.ir/paper/960950/fa

    Vancouver: کپی

    صفری رضا، ریحانی پول سهیل، بانکه ساز زهرا، تقوی محمدجواد، صفری عین اله. تولید سیلاژ بیولوژیک از ضایعات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده از باکتری های اتوژن و سنجش کمی و کیفی پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب محصول. علوم آبزی پروری[Internet]. 1400؛9(16 ):203-212. Available from: https://sid.ir/paper/960950/fa

    IEEE: کپی

    رضا صفری، سهیل ریحانی پول، زهرا بانکه ساز، محمدجواد تقوی، و عین اله صفری، “تولید سیلاژ بیولوژیک از ضایعات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده از باکتری های اتوژن و سنجش کمی و کیفی پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب محصول،” علوم آبزی پروری، vol. 9، no. 16 ، pp. 203–212، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/960950/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button