مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

247
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلولپاشی عصاره جلبک، بتاکاروتن و ویتامین E بر برخی شاخص های بیوشیمیایی دانهال های پسته در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 تنش های غیرزیستی و زیستی میتواند بازده تولید محصولات کشاورزی را در گیاهان مورد تهدید جدی قرار دهد. پسته به عنوان یک محصول کشاورزی استراتژیک, نقش مهمی را در بین اقلام صادراتی ایران بر عهده دارد. امروزه افزایش تنش ها به خصوص تنش شوری, اثرات مخرب زیادی را به بار آورده است. استفاده از جلبکها می تواند نقش موثری در کاهش اثرات منفی ناشی از این گونه تنش ها داشته باشد. این پژوهش به صورت فاکتوریل بر مبنای یک طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل شش تیمار محرک رشد بتاکاروتن با غلظت 1 میلی مولار(A), ویتامین E با غلظت 1 میلی مولار (E), مخلوط بتاکاروتن و ویتامین با غلظت های 1 میلی مولار (AE), عصاره ریز جلبک اسپیرولینا با غلظت 5/0 درصد (SP), ترکیب بتاکاروتن, ویتامین E و جلبک اسپیرولینا (ALL) با غلظت 1 میلی مولار بتاکاروتن, 1 میلی مولار ویتامین و 5/0 درصد عصاره جلبک و یک تیمار شاهد (cont) بدون محرک رشد و فاکتور دوم شامل دو سطح شوری صفر به عنوان شاهد (S1) و شوری 10 دسی زیمنس بر متر (S2) می باشند. نتایج نشان داد که تاثیر شوری بر میزان پرولین, پروتئین, آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز معنی داری بود. تنش شوری فعالیت آنزیم پراکسیداز را در همه تیمار ها به جز بتاکاروتن و ویتامین E به طور معنی دار افزایش داد, همچنین تیمارهای A و E فعالیت آنزیم کاتالاز را به طور معنی دار افزایش دادند. افزایش مقدار پرولین در تمامی تیمارها نسبت به گیاهان تیمار شاهد (شوری سطح صفر) مشاهده گردید. افزایش مقدار پرولین به صورت معنی دار در تیمار حاوی بتاکاروتن و تنش شوری دیده شد و در سایر موارد معنی دار نبود که می توان از آن به عنوان بهترین ترکیب برای محلول پاشی دانهال های پسته تحت تنش شوری نام برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرچشمه پور، مهدی، طاهری، عبدالعلی، نصیبی، فاطمه، و بهرامی نژاد، فائقه. (1401). تاثیر محلولپاشی عصاره جلبک, بتاکاروتن و ویتامین E بر برخی شاخص های بیوشیمیایی دانهال های پسته در شرایط تنش شوری. کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی، 1(4 )، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/961051/fa

    Vancouver: کپی

    سرچشمه پور مهدی، طاهری عبدالعلی، نصیبی فاطمه، بهرامی نژاد فائقه. تاثیر محلولپاشی عصاره جلبک, بتاکاروتن و ویتامین E بر برخی شاخص های بیوشیمیایی دانهال های پسته در شرایط تنش شوری. کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی[Internet]. 1401؛1(4 ):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/961051/fa

    IEEE: کپی

    مهدی سرچشمه پور، عبدالعلی طاهری، فاطمه نصیبی، و فائقه بهرامی نژاد، “تاثیر محلولپاشی عصاره جلبک, بتاکاروتن و ویتامین E بر برخی شاخص های بیوشیمیایی دانهال های پسته در شرایط تنش شوری،” کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی، vol. 1، no. 4 ، pp. 1–11، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/961051/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button