مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

149
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف نانوسلنیوم و سلنیوم بر جوانه زنی بذر و رشد دانه رست پیاز (Allium cepa L. )

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 80

چکیده

 سلنیوم (Se) یک عنصر شبه فلز است که خصوصیات آنتی اکسیدانی آن برای انسان, حیوانات و گیاهان تأیید شده است. سلنیوم در برخی موجودات به عنوان عنصر ضروری محسوب می شود؛ اما غلظت های بالای آن منجر به ایجاد سمیت در گیاهان می گردد. بنابراین در تحقیق حاضر تأثیر سطوح و منابع مختلف سلنیوم بر جوانه زنی بذر و ویژگی های رشدی دانه رست پیاز در آزمایشگاه فیزیولوژی دانشکده ی علوم و مهندسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در سال 1398 مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایش شامل چهار غلظت سلنیت سدیم, سلنات سدیم و نانوسلنیوم (صفر؛ شاهد), پنج, 10, 15 و 20 میلی گرم بر لیتر) بود. نتایج نشان داد سطوح و اشکال مختلف سلنیوم تأثیر معنی داری بر درصد جوانه زنی بذر و خصوصیات رشدی دانه رست پیاز داشتند. بیشترین درصد جوانه زنی (100 درصد) در تیمار 10 میلی گرم در لیتر نانوسلنیوم حاصل شد, که تفاوت معنی داری با تیمار شاهد داشت. سلنیوم تأثیر مثبتی بر طول و وزن تازه ی ریشه چه ی پیاز نسبت به تیمار شاهد داشت, کمترین میزان طول ریشه چه (5 سانتی متر) در تیمار شاهد مشاهده شد. سطوح پایین سلنیوم تأثیر مثبتی بر میزان فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز و پراکسیداز داشتند. در نهایت کاربرد سطوح 10 و 15 میلی گرم بر لیتر نانوسلنیوم می تواند جوانه زنی بذر پیاز را در مقایسه با سلنیت و سلنات سدیم بهبود ببخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عامریان، معصومه، و نصرتی، ایرج. (1399). اثر سطوح مختلف نانوسلنیوم و سلنیوم بر جوانه زنی بذر و رشد دانه رست پیاز (Allium cepa L. ). علوم سبزی ها، 4(8 )، 67-80. SID. https://sid.ir/paper/961054/fa

    Vancouver: کپی

    عامریان معصومه، نصرتی ایرج. اثر سطوح مختلف نانوسلنیوم و سلنیوم بر جوانه زنی بذر و رشد دانه رست پیاز (Allium cepa L. ). علوم سبزی ها[Internet]. 1399؛4(8 ):67-80. Available from: https://sid.ir/paper/961054/fa

    IEEE: کپی

    معصومه عامریان، و ایرج نصرتی، “اثر سطوح مختلف نانوسلنیوم و سلنیوم بر جوانه زنی بذر و رشد دانه رست پیاز (Allium cepa L. )،” علوم سبزی ها، vol. 4، no. 8 ، pp. 67–80، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/961054/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button