مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

220
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر فرایند تکمیلی اکستروژن بر کاهش اسید فیتیک سبوس گندم هیدروترمال و تخمیری

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 84

کلیدواژه

زیست دسترسی (Bio-availability)Q1

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به اهمیت استفاده از فرآورده های جانبی صنعت غذا, از سبوس گندم به دلیل این که منبعی سرشار از فیبر, مواد معدنی و ویتامین می باشد, می توان به عنوان یک محصول جانبی با ارزش, در این صنعت استفاده کرد. با این حال بر خلاف ارزش تغذیه ای بالای سبوس گندم, وجود اسید فیتیک به دلیل جلوگیری از دسترسی زیستی بسیاری از املاح معدنی یک عامل نگرانی می باشد. مواد و روش ها: در ادامه پژوهش هایی که با هدف کاهش میزان اسید فیتیک انجام شده است, تاثیر فرایند تکمیلی اکستروژن بر کاهش اسید فیتیک سبوس گندم تیمار شده به روش های هیدروترمال و تخمیری مورد بررسی قرار گرفت. جهت تهیه نمونه های اکسترود شده از دستگاه اکسترودر دو مارپیچی با چرخش غیر هم جهت و سرعت چرخش مارپیچ (300 دور بر دقیقه), سرعت ورود خوراک 20 کیلوگرم بر ساعت, رطوبت 20% و دمای 120 درجه سانتی گراد استفاده گردید. یافته ها: فرایند اکستروژن سبب کاهش میزان اسید فیتیک در سبوس خام, تخمیری و هیدروترمال, در سطح معنی دار گردید (05/0p<). به ترتیب بیشترین کاهش میزان اسیدفیتیک پس از اکستروژن, (84/84 %) در سبوس تخمیر شده و (3/78%) سبوس هیدروترمال و (46%) سبوس خام دیده شد. همچنین, فرایند اکستروژن سبب کاهش رطوبت, pH و روشنی (L*), و افزایش معنی دار میزان خاکستر, فیبر خام و میزان قرمزی (a*), در سه نمونه سبوس خام, تخمیری و هیدروترمال گردید (05/0p<). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که سبوس گندم تخمیری و هیدروترمال که تحت فرایند تکمیلی اکستروژن قرار گرفتند, به عنوان منبع غنی از فیبر رژیمی, مقدار کمتر اسید فیتیک و زیست دسترس پذیری بیشتر به مواد معدنی و ماندگاری بیشتر, دارای پتانسیل بالقوه مناسبی برای استفاده در فرمولاسیون های غذایی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خلجیان، سحر، و غیاثی طرزی، بابک. (1400). تاثیر فرایند تکمیلی اکستروژن بر کاهش اسید فیتیک سبوس گندم هیدروترمال و تخمیری. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 16(3 )، 75-84. SID. https://sid.ir/paper/961597/fa

    Vancouver: کپی

    خلجیان سحر، غیاثی طرزی بابک. تاثیر فرایند تکمیلی اکستروژن بر کاهش اسید فیتیک سبوس گندم هیدروترمال و تخمیری. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛16(3 ):75-84. Available from: https://sid.ir/paper/961597/fa

    IEEE: کپی

    سحر خلجیان، و بابک غیاثی طرزی، “تاثیر فرایند تکمیلی اکستروژن بر کاهش اسید فیتیک سبوس گندم هیدروترمال و تخمیری،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 3 ، pp. 75–84، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/961597/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button