مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

221
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

468
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر ادجوانت مونتاناید (Montanide™ ISA 763 AVG) و عصاره شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر شاخص های رشد و بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) واکسینه شده با واکسن لاکتوکوکوزیس

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 84

چکیده

 هدف از این مطالعه مقایسه تأثیر ادجوانت مونتاناید (Montanide™ ISA 763 AVG) و عصاره شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر شاخص های رشد و میزان بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان واکسینه شده با واکسن لاکتوکوکوزیس بود. به این منظور ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن اولیه 3± 72 گرم در چهار تیمار آزمایشی شامل شاهد, واکسن, واکسن همراه با کمک ایمنی مونتاناید و واکسن همراه با عصاره شیرین بیان تقسیم شدند. هر تیمار حاوی 60 قطعه ماهی در 3 تکرار در 12 مخزن 1000 لیتری در یک سیستم پرورش مدار بسته طراحی شد. پس از سازگاری با شرایط جدید ابتدا ماهیان برای 24 ساعت قطع غذا و پس از بیهوشی با اسانس گل میخک به روش داخل صفاقی واکسن یا واکسن حاوی کمک ایمنی و عصاره گیاهی دریافت نمودند. سپس ماهیان برای 8 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره با ایجاد بیهوشی و بیومتری شاخص های رشد مورد آنالیز قرار گرفت و میزان بقا نیز تعیین شد. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش وزن, نرخ رشد ویژه, رشد روزانه, نسبت کارایی تبدیل غذا, پروتئین, چربی و کاهش ضریب تبدیل غذا به ترتیب در تیمارهای واکسن حاوی مونتاناید, واکسن حاوی عصاره و واکسن به دست آمد (05/0>P). همچنین بالاترین میزان درصد بازماندگی در گروه واکسن حاوی ادجوانت مونتاناید (33/3± 66/96 درصد) و کمترین میزان هم در گروه شاهد (2± 20 درصد) بود. نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن ادجوانت مونتاناید و عصاره شیرین متعاقب استفاده از واکسن لاکتوکوکوزیس موجب بهبود برخی از شاخص های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ظاهری عبده وند، لادن، سلطانی، مهدی، و شفیعی، شفیق. (1400). مقایسه تاثیر ادجوانت مونتاناید (Montanide™ ISA 763 AVG) و عصاره شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر شاخص های رشد و بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) واکسینه شده با واکسن لاکتوکوکوزیس. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 15(4 )، 71-84. SID. https://sid.ir/paper/961783/fa

    Vancouver: کپی

    ظاهری عبده وند لادن، سلطانی مهدی، شفیعی شفیق. مقایسه تاثیر ادجوانت مونتاناید (Montanide™ ISA 763 AVG) و عصاره شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر شاخص های رشد و بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) واکسینه شده با واکسن لاکتوکوکوزیس. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1400؛15(4 ):71-84. Available from: https://sid.ir/paper/961783/fa

    IEEE: کپی

    لادن ظاهری عبده وند، مهدی سلطانی، و شفیق شفیعی، “مقایسه تاثیر ادجوانت مونتاناید (Montanide™ ISA 763 AVG) و عصاره شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر شاخص های رشد و بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) واکسینه شده با واکسن لاکتوکوکوزیس،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 15، no. 4 ، pp. 71–84، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/961783/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button