مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

141
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

467
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آویشن شیرازی و کاکوتی در پوشش خوراکی نانوامولسیون کیتوزان برروی رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا تلقیح شده در فیله ماهی سالمون

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 109

چکیده

 سابقه و هدف: بیماری های با منشاء غذا همواره مهم ترین دغدغه های بشر بوده و مطالعه حاضر به منظور بررسی روشی برای کاهش این خطرات انجام شده است. هدف از این مطالعه بررسی ترکیب شیمیایی اسانس های آویشن شیرازی و کاکوتی و کاربرد آن در پوشش پایه نانوامولسیون کیتوزان جهت کنترل رشد باکتری آیروموناس هیدروفیلا تلقیح شده در فیله ماهی تازه سالمون طی یک دوره 12 روزه نگهداری شده در دمای سرد (1± 4 درجه سانتی گراد) و همچنین بررسی فعالیت ضد باکتریایی اسانس و نانوامولسیون اسانس های آویشن شیرازی و کاکوتی علیه باکتری مورد مطالعه به روش میکرودایلوشن جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) بود. مواد و روش ها: ترکیب شیمیایی اسانس با روش کروماتوگرافی گازی تعیین و تیمارها در شش گروه؛ فاقد پوشش (کنترل), کیتوزان, نانو امولسیون کیتوزان, نانوامولسیون کیتوزان حاوی اسانس آویشن شیرازی 5/0درصد, نانوامولسیون کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی5/0درصد و تیمار نانوامولسیون کیتوزان حاوی ترکیب اسانس های آویشن شیرازیوکاکوتی تقسیم شدند, سپس نمونه ها جهت شمارش باکتری در روزهای صفر, 1, 2, 4, 8, 12 به یخچال منتقل شدند. یافته ها: کارواکرول 36/44%, تیمول 14/30% و گاماترپینن 31/8% به عنوان مهم ترین ترکیبات شیمیایی اسانس آویشن شیرازی و پولگون 19/48% به عنوان مهم ترین ترکیب شیمایی اسانس کاکوتی شناسایی شده و میانگین لگاریتم تعداد باکتری شمارش شده در دوره 12 روزه بین گروه ها اختلاف معنی داری را نشان داد (05/0>p). مطالعه حاضر نشان داد که بیشترین اثر مهارکنندگی روی باکتری مربوط به گروه نانوامولسیون کیتوزان حاوی اسانس های آویشن شیرازی و کاکوتی در مقایسه با گروه کنترل بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد, پوشش های خوراکی نانوامولسیون کیتوزان حاوی اسانس های آویشن شیرازی و کاکوتی به طور موثری توانایی مهار رشد باکتری بیماری زا آیروموناس هیدروفیلا در نمونه های گوشت ماهی سالموندر دمای سرد را دارند و استفاده از آن ها در صنعت غذا می تواند مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آقابابایی، مرضیه، کاظمینی، حمیدرضا، و شاهوی، محمدحسن. (1400). مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آویشن شیرازی و کاکوتی در پوشش خوراکی نانوامولسیون کیتوزان برروی رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا تلقیح شده در فیله ماهی سالمون. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 16(2 )، 99-109. SID. https://sid.ir/paper/961942/fa

    Vancouver: کپی

    آقابابایی مرضیه، کاظمینی حمیدرضا، شاهوی محمدحسن. مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آویشن شیرازی و کاکوتی در پوشش خوراکی نانوامولسیون کیتوزان برروی رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا تلقیح شده در فیله ماهی سالمون. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛16(2 ):99-109. Available from: https://sid.ir/paper/961942/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه آقابابایی، حمیدرضا کاظمینی، و محمدحسن شاهوی، “مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آویشن شیرازی و کاکوتی در پوشش خوراکی نانوامولسیون کیتوزان برروی رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا تلقیح شده در فیله ماهی سالمون،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 2 ، pp. 99–109، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/961942/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button