مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مقاومت به شوری، خشکی، سرما، گرما و تغییرات pH در چند رقم گندم ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 91

چکیده

 در این تحقیق اثر شوری, خشکی, سرما, گرما و pH بر جوانه زنی چهار رقم زراعی گندم (سرداری, سبلان, الموت و زرین) در پتری دیش با استفاده از طرح آزمایشی بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار بررسی گردید. نتایج نشان داد که در دمای 5 درجه سانتی گراد الموت با %100 جوانه زنی مقاومترین و زرین با %58 جوانه زنی حساسترین ارقام به سرما می باشند. الموت در 40 درجه سانتی گراد با %16 جوانه زنی مقاومترین و زرین با صفر درصد جوانه زنی حساسترین ارقام به گرما بودند. در پتانسیل اسمزی -1.22 مگاپاسکال رقم سرداری با %75 جوانه زنی مقاومترین و زرین با %10 حساسترین رقم به خشکی هستند. در غلظت 10 گرم در لیتر یا 0.171  مولار نمک طعام رقم سبلان با %60 جوانه زنی مقاومترین و سرداری با %40 جوانه زنی حساسترین رقم به شوری شناخته شدند. جوانه زنی ارقام در سطوح متفاوت pH نشان داد که pH بهینه جوانه زنی در محدوده 5-9 بوده است, رقم سرداری برای کشت در زمینهای اسیدی مناسب تر و رقم زرین حساسترین رقم به محیط های اسیدی می باشد و برای کاشت در محیط های بازی مناسب است, در حالیکه رقم الموت به محیط های بازی حساسیت نشان می دهد. مطالعه برخی از ترکیبات شیمیایی بذر ارقام, نشان می دهد که بین درصد پروتئین بذر ارقام و مقاومت آنها به خشکی, شوری, سرما و گرما رابطه معنی داری وجود دارد, بطوریکه ارقام مقاوم در مقایسه با ارقام حساس, حاوی درصد پروتئین بذری بیشتر و درصد نشاسته کمتر می باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، رضا، و حیدری زاده، مسعود. (1381). ارزیابی مقاومت به شوری, خشکی, سرما, گرما و تغییرات pH در چند رقم گندم ایرانی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 9(1)، 81-91. SID. https://sid.ir/paper/9620/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری رضا، حیدری زاده مسعود. ارزیابی مقاومت به شوری, خشکی, سرما, گرما و تغییرات pH در چند رقم گندم ایرانی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1381؛9(1):81-91. Available from: https://sid.ir/paper/9620/fa

    IEEE: کپی

    رضا حیدری، و مسعود حیدری زاده، “ارزیابی مقاومت به شوری, خشکی, سرما, گرما و تغییرات pH در چند رقم گندم ایرانی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 9، no. 1، pp. 81–91، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9620/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button