مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

471
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات اسید های چرب در مرحله جنینی و لاروی ماهی صبیتی (Sparidentex hasta)

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 94

چکیده

 با توسعه آبزی پروری در بخش ماهیان دریایی, شناسایی ترکیب مواد مغذی مورد نیاز لارو در مراحل آغازین زندگی, بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. علی رغم اهمیت آشکار تغذیه در رشد لارو ماهی صبیتی, که از گونه های اقتصادی در آبزی پروری جنوب کشور است, به دلیل ریز و حساس بودن به دستکاری لارو ماهیان دریایی, اطلاعات کمی در مورد احتیاجات غذایی در دست می باشد. ترکیبات جنین و کیسه زرده تحت تاثیر تغدیه مولدین می باشد و با توجه به نقش حیاتی اسید های چرب در نفوذ-پذیری غشا در مرحله لاروی, می توان با مدیریت صحیح ترکیبات اسید های چرب مورد نیاز در شروع تغدیه آغازین (غذای خشک و یا غنی سازی غذای زنده), درصد بقای لارو ها را افزایش داد. در این تحقیق نمونه ها در سه مرحله گاسترولا, در زمان جذب کیسه زرده و سه روز پس از جذب کامل کیسه زرده (آغاز تغدیه فعال) برداشت گردید. سپس داخل ازت مایع و فریزر 80-درجه تا زمان انجام کار آزمایشگاهی با استفاده از کروماتوگرافی گازی GC, نگهداری شد. فراوان ترین اسید های چرب, اولئیک و پالمتیک بود و در مراحل مختلف اسید های چرب اختلاف معنی دار آماری مشاهده گردید (P<0. 05). با-توجه به نتایج در SFA و PUFA تا مرحله لاروی روند افزایشی و در MUFA و اولئیک روند کاهشی بود. کاهش برخی اسید های چرب به دلیل مصرف انرژی و افزایش بیشتر برای نقش ذخیره سازی مخصوصا در بافت غشایی است. بنابراین مقدار و نسبت اسید های چرب در مراحل اولیه زندگی ماهی صبیتی, حداقل نیاز لاروی در جیره آغازین را تعیین می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیکنام، مریم، یحیوی، مازیار، غفله مرمضی، جاسم، سالارزاده، علیرضا، و وهابزاده، حبیب. (1400). تغییرات اسید های چرب در مرحله جنینی و لاروی ماهی صبیتی (Sparidentex hasta). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 15(4 )، 85-94. SID. https://sid.ir/paper/962157/fa

    Vancouver: کپی

    نیکنام مریم، یحیوی مازیار، غفله مرمضی جاسم، سالارزاده علیرضا، وهابزاده حبیب. تغییرات اسید های چرب در مرحله جنینی و لاروی ماهی صبیتی (Sparidentex hasta). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1400؛15(4 ):85-94. Available from: https://sid.ir/paper/962157/fa

    IEEE: کپی

    مریم نیکنام، مازیار یحیوی، جاسم غفله مرمضی، علیرضا سالارزاده، و حبیب وهابزاده، “تغییرات اسید های چرب در مرحله جنینی و لاروی ماهی صبیتی (Sparidentex hasta)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 15، no. 4 ، pp. 85–94، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/962157/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button