مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

166
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

72
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر روش های استخراج اسیدی و آنزیمی در بازیابی کلاژن از پوست طوطی ماهی (Scarus ghobban) و بررسی ویژگی های ساختاری، شیمیایی، ضداکسیدانی و عملکردی آن ها

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 228

چکیده

 در پژوهش حاضر تاثیر روش های استخراج اسیدی و آنزیمی کلاژن از پوست طوطی ماهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بازده استخراج نشان داد که در روش آنزیمی مقدار بازده استخراج سه برابر روش اسیدی بود. به منظور بررسی بیشتر کلاژن های به دست آمده تست های FTIR و SEM مورد استفاده قرار گرفت که نتایج حاکی از آن بود که آمیدهای A و Bدر نواحی مشابهی برای نمونه های به دست آمده ظاهر شده بودند و همچنین کلاژن استخراج شده به روش آنزیمی (PSC) در مقایسه با کلاژن استخراج شده به روش اسیدی (ASC) ساختار منظم تری داشت. الگوی الکتروفورز کلاژن های استخراج شده مشخص کرد که کلاژن های به دست آمده نوع I بوده و شامل دو زنجیره 1α و یک زنجیره 2α که دانسیته 1α بیشتر از 2α می باشد. نتایج درصد خنثی کنندگی رادیکال های آزاد DPPH کلاژن های به دست آمده نشان داد که در بین غلظت های 0/1-0/01-0/001بالاترین غلظت بهترین عملکرد را داشتند و برای نمونه (ASC) 34/35 % و در نمونه (ASCH) 53/86 % بود (0/05>P). بررسی خواص امولیسیون کنندگی نمونه های به دست آمده مشخص کرد که در شرایط اسیدی در هر دو نمونه فعالیت امولسیون کنندگی بالاتری مشاهده شد که بالاترین مقدار آن در کلاژن اسیدی 67/48% و در کلاژن آنزیمی 17/32% بود (0/05>P). نتایج پایداری امولیسیون نشان داد که نمونه های کلاژن هیدرولیز شده در تمامی pH ها عملکرد بالاتری را نسبت به نمونه های هیدرولیز نشده داشت (0/05>P). حلالیت نمونه ها در pH های مختلف متفاوت بود و بالاترین حلالیت نمونه ها در pH اسیدی با مقدار 2/38% برای کلاژن اسیدی و 5/3% برای کلاژن آنزیمی بود (0/05>P). نتایج نشان داد که روش آنزیمی می تواند عملکرد مناسب تری در استخراج کلاژن از پوست طوطی ماهی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی، شیما، نقدی، شهاب، و موسوی ندوشن، رضوان. (1400). ارزیابی تاثیر روش های استخراج اسیدی و آنزیمی در بازیابی کلاژن از پوست طوطی ماهی (Scarus ghobban) و بررسی ویژگی های ساختاری, شیمیایی, ضداکسیدانی و عملکردی آن ها. علوم آبزی پروری، 9(16 )، 213-228. SID. https://sid.ir/paper/963980/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی شیما، نقدی شهاب، موسوی ندوشن رضوان. ارزیابی تاثیر روش های استخراج اسیدی و آنزیمی در بازیابی کلاژن از پوست طوطی ماهی (Scarus ghobban) و بررسی ویژگی های ساختاری, شیمیایی, ضداکسیدانی و عملکردی آن ها. علوم آبزی پروری[Internet]. 1400؛9(16 ):213-228. Available from: https://sid.ir/paper/963980/fa

    IEEE: کپی

    شیما عباسی، شهاب نقدی، و رضوان موسوی ندوشن، “ارزیابی تاثیر روش های استخراج اسیدی و آنزیمی در بازیابی کلاژن از پوست طوطی ماهی (Scarus ghobban) و بررسی ویژگی های ساختاری, شیمیایی, ضداکسیدانی و عملکردی آن ها،” علوم آبزی پروری، vol. 9، no. 16 ، pp. 213–228، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/963980/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button