مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

199
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کنجاله کنجد بر الگوی اسیدهای چرب گوشت و قابلیت هضم در بره های نژاد بلوچی

صفحات

 صفحه شروع 423 | صفحه پایان 435

چکیده

 هدف از این پژوهش, بررسی جایگزینی کنجاله کنجد با کنجاله سویا به عنوان یک فراورده فرعی فراوان و در دسترس و همچنین غنی از ترکیبات مفید نظیر اسیدهای چرب ضروری و آنتی اکسیدان ها در تغذیه بره های پرواری بود. در این آزمایش 21 رأس بره نر نژاد بلوچی با میانگین وزنی3± 30 کیلوگرم به طور تصادفی در 3 گروه قرار داده شد و هر گروه با یکی از سه جیره آزمایشی که حاوی سطوح مختلف کنجاله کنجد بود تغذیه شدند. جیره های آزمایشی عبارت بودند از: 1-جیره شاهد, جیره فاقد کنجاله کنجد (حاوی 12 درصد سویا) 2-جیره دوم حاوی 6 درصد کنجاله کنجد که جایگزین نصف سویا شد (حاوی 6 درصد کنجاله کنجد+6 درصد کنجاله سویا) 3-جیره سوم حاوی 12 درصد کنجاله کنجد بود که به طور کامل جایگزین کنجاله سویا شد. دوره آزمایش 75 روز بود و بره ها در پایان دوره آزمایش کشتار شدند. نتایج نشان داد کنجاله کنجد تاثیری بر مصرف خوراک, افزایش وزن و قابلیت هضم مواد مغذی نداشت. نتایج مربوط به الگوی اسیدهای چرب عضله کاهش اسیدهای چرب C: 16 و C: 18 را در جیره های محتوی کنجاله کنجد نشان داد, همچنین واکسینیک اسید C18: 1 (VA) trans-11 و رومینیک اسید CLA cis-9 trans-11C18: 2(RA)با افزایش سطح کنجاله کنجد به طور معنی داری افزایش یافت. کنجاله کنجد باعث افزایش MUFA, PUFA, MUFA: SFA و PUFA: SFA و کاهش SFA و AI شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد جایگزین کردن کنجاله کنجد با سویا بدون تاثیر منفی بر عملکرد تا سطح 12 درصد, منجر به بهبود ارزش تغذیه ای گوشت شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شبخوان شوکت اباد، سهیلا، باشتنی، مسلم، و فرهنگ فر، سیدهمایون. (1399). تأثیر کنجاله کنجد بر الگوی اسیدهای چرب گوشت و قابلیت هضم در بره های نژاد بلوچی. پژوهش های علوم دامی ایران، 12(4 )، 423-435. SID. https://sid.ir/paper/964010/fa

    Vancouver: کپی

    شبخوان شوکت اباد سهیلا، باشتنی مسلم، فرهنگ فر سیدهمایون. تأثیر کنجاله کنجد بر الگوی اسیدهای چرب گوشت و قابلیت هضم در بره های نژاد بلوچی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1399؛12(4 ):423-435. Available from: https://sid.ir/paper/964010/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا شبخوان شوکت اباد، مسلم باشتنی، و سیدهمایون فرهنگ فر، “تأثیر کنجاله کنجد بر الگوی اسیدهای چرب گوشت و قابلیت هضم در بره های نژاد بلوچی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 12، no. 4 ، pp. 423–435، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/964010/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button