مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

128
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کود های آلی و باکتری های محرک رشد گیاه بر شاخص های رشد و محتوای عناصر غذایی اسفناج (Spinacea oleracea L. )

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 121

چکیده

 به منظور بررسی اثرات کاربرد کودهای آلی و زیستی بر شاخص های رشد و محتوای عناصر غذایی اسفناج (Spinacea oleracea L. ) دو آزمایش در دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1392 انجام شد. در آزمایش اول جهت تعیین سطوح بهینه کودهای آلی ورمی کمپوست, کمپوست مصرف شده قارچ شسته شده و شسته نشده با نسبت های مختلف 10, 20, 30, 40 و 50 درصد حجمی بستر به همراه شاهد در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار, استفاده شد. نتایح نشان داد بیشترین مقدار شاخص های رشد رویشی به ترتیب در گیاهان پرورش یافته در بسترهای کاشت حاوی 30 درصد ورمی کمپوست, 10 درصد کمپوست شسته شده و 10 درصد کمپوست شسته نشده حاصل شد. آزمایش دوم به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. ابتدا بذرهای اسفناج با سویه های P1, P10 و P19 از سودوموناس پوتیدا و سویه های R69, R150 و R159از سودوموناس فلورسنس (سطوح فاکتور اول) تلقیح شدند. سپس بذرهای تلقیح شده و تلقیح نشده در بسترهای بهینه ورمی کمپوست با نسبت حجمی 30 درصد و کمپوست مصرف شده قارچ شسته شده و شسته نشده با نسبت حجمی 10 درصد (سطوح فاکتور دوم) کشت شدند. نتایج آزمایش نشان داد که تأثیر کودهای آلی و زیستی بر شاخص های رشد و محتوای عناصر غذایی نسبت به شاهد معنی دار بود. بیشترین ارتفاع بوته, شاخص کلروفیل, شاخص سطح برگ, وزن تر برگ, وزن خشک برگ, وزن خشک کل, بیشترین مقدار نیتروژن, کلسیم و پتاسیم برگ در گیاهان تلقیح شده با باکتری های سودوموناس فلورسنس سویه های R150 و در تیمار 30 درصد ورمی کمپوست در بستر کاشت حاصل شد. استفاده از پسماند کمپوست قارچ شسته نشده, ورمی کمپوست و پسماند کمپوست قارچ شسته شده و باکتری های محرک رشد گیاهی اثرات قابل ملاحظه ای بر شاخص های رشدی و محتوای عناصر غذایی اسفناج داشت. در بین باکتری های محرک رشد گیاهی مختلف, سویه R150 سودوموناس فلورسنس تأثیر بیشتری روی صفات مورد بررسی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ترابی گیگلو، موسی، نوروزی، حمید، ملکی لجایر، حسن، و دهدار، بهرام. (1398). تأثیر کود های آلی و باکتری های محرک رشد گیاه بر شاخص های رشد و محتوای عناصر غذایی اسفناج (Spinacea oleracea L. ). علوم سبزی ها، 3(6 )، 109-121. SID. https://sid.ir/paper/965027/fa

    Vancouver: کپی

    ترابی گیگلو موسی، نوروزی حمید، ملکی لجایر حسن، دهدار بهرام. تأثیر کود های آلی و باکتری های محرک رشد گیاه بر شاخص های رشد و محتوای عناصر غذایی اسفناج (Spinacea oleracea L. ). علوم سبزی ها[Internet]. 1398؛3(6 ):109-121. Available from: https://sid.ir/paper/965027/fa

    IEEE: کپی

    موسی ترابی گیگلو، حمید نوروزی، حسن ملکی لجایر، و بهرام دهدار، “تأثیر کود های آلی و باکتری های محرک رشد گیاه بر شاخص های رشد و محتوای عناصر غذایی اسفناج (Spinacea oleracea L. )،” علوم سبزی ها، vol. 3، no. 6 ، pp. 109–121، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/965027/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button