Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

297
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

60
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی وضعیت و اولویت نیاز به عناصر غذایی در کلزا با روش تشخیص چندگانه و انحراف از درصد بهینه در شمال استان خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 برای بررسی مصرف نامتعادل کودها و بهینه کردن مصرف کود در مزارع کلزا در شمال استان خوزستان, از روش های تشخیص چندگانه عناصرغذایی (CND) و انحراف از درصد بهینه (DOP) استفاده شد. در این پژوهش, به مدت یک سال زراعی (1398) نمونه های خاک, برگ و آب از 30 مزرعه کلزا تهیه و تجزیه شد. در این مزارع, عملکرد دانه نیز اندازه گیری شد. عناصر غذایی شامل نیتروژن, فسفر, پتاسیم, آهن, مس, روی و منگنز برگ با روش های استاندارد آزمایشگاهی تعیین گردید. جامعه عملکردی از طریق کاربرد تابع تجمعی نسبت واریانس عناصر غذایی و تابع توزیع مربع کای با در نظر گرفتن عملکرد حد واسط به مقدار 2882 کیلوگرم در هکتار به دو گروه عملکرد پایین و بالا تقسیم شدند. سپس براساس روش سامانهCND نرم های استاندارد برای عناصر غذایی نیتروژن, فسفر, پتاسیم, آهن, مس, روی, منگنز و باقیمانده عناصر (Rd) به ترتیب 14/0± 27/3, 17/0± 83/0, 2/0± 73/2, 13/0± 89/1-, 53/0± 23/4-, 3/0± 45/3-, 26/0± 46/3-و 14/0± 27/3 تعیین گردید. نتایج روش سامانهCND نشان داد بیشترین عامل محدودکننده عملکرد در بین عناصر پر مصرف پتاسیم و در بین عناصر کم مصرف منگنز بود. در روش DOP حد بهینه عناصر نیتروژن, فسفر و پتاسیم به ترتیب غلظت های 27/5%, 44/%0, و 72/2% و برای آهن, مس, روی و منگنز به ترتیب 313, 37, 77 و 67 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک محاسبه گردید و ترتیب کمبود عناصر غذایی به صورت Zn > Mn> N> Fe> P Cu> به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی نژاد دزفولی، سیدحسین، و محصص مستشاری، مهرزاد. (1401). ارزیابی وضعیت و اولویت نیاز به عناصر غذایی در کلزا با روش تشخیص چندگانه و انحراف از درصد بهینه در شمال استان خوزستان. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 36(1 الف )، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/967889/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی نژاد دزفولی سیدحسین، محصص مستشاری مهرزاد. ارزیابی وضعیت و اولویت نیاز به عناصر غذایی در کلزا با روش تشخیص چندگانه و انحراف از درصد بهینه در شمال استان خوزستان. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1401؛36(1 الف ):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/967889/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسین محمودی نژاد دزفولی، و مهرزاد محصص مستشاری، “ارزیابی وضعیت و اولویت نیاز به عناصر غذایی در کلزا با روش تشخیص چندگانه و انحراف از درصد بهینه در شمال استان خوزستان،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 36، no. 1 الف ، pp. 0–0، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/967889/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button