مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

775
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ساخت و بهینه سازی ژلدوزیمتر PAGATA (از طریق افزایش دمای ذوب ژل دوزیمتر PAGAT با افزودن آگارز به آن)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 مقدمه: ژل پلیمری PAGAT در دمای 30 درجه سانتی گراد و حتی به مدت چند ساعت وقتی که در دمای اتاق قرار داشته باشد, ساختار ژلی خود را از دست می دهد و محقق مجبور است قبل از تابش دهی قوام آن را توسط یخهای جامد حفظ نموده و ژلها را در یخچال نگهداری کند, لذا جهت افزایش قوام ژل دوزیمتر PAGAT, با اضافه کردن درصدهای وزنی مختلف آگارز به ژل PAGAT, ژل دوزیمتر PAGATA ساخته شد.مواد و روشها: جهت تابش دهی ویالها از ماشین Co-60 استفاده کرده و توسط MRI ساخت شرکت زیمنس با قدرت 1.5 تسلا تصویر برداری انجام شد. در این تحقیق جهت بررسی پایداری دمایی دوزیمتر ژل پلیمری PAGAT و ساخت ژلPAGATA , از ترکیبات و مواد با درصدهای وزنی زیر استفاده شده است: 4.5 درصد بیس, 4.5 درصد اکریل آمید, 4.5 درصد ژلاتین, 5 میلی مولار تتراکیس, 0.01 میلی مولار هیدروکینون, 0.5 درصد آگارز و 86 درصد آب دو بار تقطیر.نتایج: جهت بررسی ساختار ژلی PAGAT وPAGATA , با درصدهای وزنی صفر, 0.3, 0.5, 1, 1.5 و 2 درصد از آگارز ملاحظه شد که در دمای 30 درجه سانتی گراد ژل PAGAT کاملا قوام ژلی خود را از دست داد, اما ژل نورموکسیک PAGATA با درصدهای وزنی 0.3, 0.5, 1, 1.5 و2  درصد از آگارز به ترتیب تا دماهای 82, 86, 88, 89 و 90 درجه سانتی گراد پایداری خود را حفظ می کند.بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه افزایش آگارز, R2 زمینه را افزایش می دهد به طوری که مقدار R2 برای درصدهای وزنی مختلف از آگارز (0, 0.3, 0.5, 1, 1.5 و 2 درصد) در ژل دوزیمتر PAGATA به ترتیب دارای مقادیر 1.215, 2.975, 4.530, 7.432, 9.820 و 13.05 بر ثانیه و میزان حساسیت برای درصدهای وزنی ذکرشده به ترتیب دارای مقادیر 0.113, 0.1059, 0.125, 0.122, 0.115 و 0.2 بر ثانیه – گری می باشد لذا با در نظر گرفتن همه جوانب (مقادیر R2 و میزان حساسیت) مقدار آگارز 0.5 درصد به عنوان مقدار بهینه انتخاب گردید و با تعیین مقدار بهینه 0.5% وزنی از آگارز, پایداری دمایی آن از  30درجه سانتی گراد به  86درجه سانتی گراد افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، بختیار، زحمتکش، محمدحسن، حداد، کمال، و باقری، سعید. (1389). ساخت و بهینه سازی ژلدوزیمتر PAGATA (از طریق افزایش دمای ذوب ژل دوزیمتر PAGAT با افزودن آگارز به آن). مجله فیزیک پزشکی ایران، 7(4 (پیاپی 29))، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/97012/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت بختیار، زحمتکش محمدحسن، حداد کمال، باقری سعید. ساخت و بهینه سازی ژلدوزیمتر PAGATA (از طریق افزایش دمای ذوب ژل دوزیمتر PAGAT با افزودن آگارز به آن). مجله فیزیک پزشکی ایران[Internet]. 1389؛7(4 (پیاپی 29)):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/97012/fa

    IEEE: کپی

    بختیار آزادبخت، محمدحسن زحمتکش، کمال حداد، و سعید باقری، “ساخت و بهینه سازی ژلدوزیمتر PAGATA (از طریق افزایش دمای ذوب ژل دوزیمتر PAGAT با افزودن آگارز به آن)،” مجله فیزیک پزشکی ایران، vol. 7، no. 4 (پیاپی 29)، pp. 1–6، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97012/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button